Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

ABONELERİMİZİN DİKKATİNE...'Aladağ'da yurt yangınında 12 kişi öldü, şikayetçi olan yok' başlıklı haberimizin kaynağı adına yapılan yeni açıklamada ölen ya da yaralananların şikayetçilik durumu düzeltildi.

09.12.2016 18:45

ABONELERİMİZİN DİKKATİNE...

'Aladağ'da yurt yangınında 12 kişi öldü, şikayetçi olan yok' başlıklı haberimizin kaynağı adına yapılan yeni açıklamada ölen ya da yaralananların şikayetçilik durumu düzeltildi.

9 aile olayın sorumluları hakkında şikayetçi oldu

ADANA Barosu'nun Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin hayatını kaybettiği yangında ölen ve yaralananların ailelerine hukuki yardım çalışması sürerken, ilk ifadelerinde şikayetçi olmayan yaralı öğrenciler ile ölen çocukların ailelerinin şikayetçi olup olmadıkları bugün netleşti.

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, bu konuda özel bir hassasiyet gösterdiklerini farklı günlerde şikayetçi olan veya olmadıklarını beyan edenlerin sayılarında farklılıklar olduğunu belirterek, son durumu şöyle açıkladı: " 24 yaralıdan biri dışında diğerleri şikayetçi olmadı. Hatta şikayetçi olup olmadıkları sorulduğunda tereddüt eden bir tavır, tedirgin eden bir tavır gören meslektaşlarımız bu durumu da tutanak altına aldı. Avukatlarımız çocukların yaşının küçük olduğu, şikayetin sonuçlarını bilebilecek yeterlikte ve akli düzeyde olmadıklarını ifade ederek kamu adına şikayetçi oldular.

ÖLENLERİN AİLELERİ ŞİKAYETÇİ

Bu hafta soruşturmayı yürüten 2 Cumhuriyet savcısı, bizzat köylere giderek hayatlarını kaybeden çocukların aileleriyle görüştü. Şu ana kadar ifadesi alınan 9 aile de olayın sorumluları hakkında şikayetçi oldu. Kalan 2 ailenin de kısa sürede ifadesi alınacak. Adana Barosu olarak bu davanın takipçisi olacağız."

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yurt binasından görüntüler

Adana Baro Başkanı Veli Küçük'ün açıklamaları

Haber: Salih ÜÇTEPE-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=================================

Figen Yüksekdağ'ı, babası ve ağabeyi cezaevinde ziyaret etti

KOCAELİ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı, babası Mevlüt ve ağabeyi Tarık Yüksekdağ ziyaret etti.

Bugün Kandıra Cezaevi'ne gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın babası Mevlüt ve ağabeyi Tarık Yüksekdağ yaklaşık 1 saatlik ziyaretin ardından cezaevi önünde açıklama yaptı. Kızının sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğunu söyleyen babası Mevlüt Yüksekdağ, "HDP Eş Başkanı kızım Figen Yüksekdağ'ı cezaevinde gördüm ve kendisiyle görüştüm. Sağlık ve sıhhati yerinde. Kızımın morali çok yüksek. Herkese sevgi ve saygılar sunuyor" dedi.

Kız kardeşinin herkese sevgi ve selamlarını ilettiğini söyleyen ağabeyi Tarık Yüksekdağ, "Figen başkanla görüştük. Kendisi dışarda olmasa bile fikrinin dışarda olduğunu söyleyerek herkese sevgi ve saygılarını iletti. Moralinin çok yüksek olduğunu ve dışardaki insanların da morallerini yüksek olması gerektiğini söyledi" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Kandıra Cezaevi'nin görüntüsü

-Fiğen Yüksekdağ'ın baba ve ağbeyinin açıklaması

Haber: Faruk KIYAK- Orhan UZUN/KANDIRA (Kocaeli), -

============================

Elazığ'da silahlı kavga: 6 yaralı

ELAZIĞ'da, Aksaray Mahallesi'ndeki bir kahvehanede, Cücün ve Yılmaz aileleri fertleri arasında henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan ve silahların kullanıldığı kavgada, her iki taraftan 6 kişi yaralandı. Olay yerine özel harekat timleri sevkedildi.

Aksaray Mahallesi Şirince Sokak'ta bir kahvehanede, iki aile arasında bugün saat 17.00 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Cücün ve Yılmaz aileleri arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar bıçak, sopa ve silahlarla bir birine girdi. Kavganın sokağa taşması üzerine iki ailenin yakınlarının da karışması ile silah ve bıçakların da kullanıldığı kavgada, 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, 112 ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedilerek tedavi altına alındı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olay yerine sevkedilen özel harekat ve asayiş polisler, kavgaya karışan tarafları sakinleştirdikten sonra, her iki aileden kavgaya karışanlar kelepçelenerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler polis karakoluna götürülürken, kavga ile başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Polislerden detay

-Ambulanslardan detay

-Yaralının ambulansa alınması

-Kelepçeli iki kişi yere yatırılmış

-Elerinde uzun namlulu silah olan polislerden detay

-Ambulansların gidişi

-Yaralıların sedyeye alınması

-Polisler tarafından ekip otosuna alınanlar

-Özel harekat polislerinden detay

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

============================

Ot yangını korkuttu

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde İ.A.'nın bahçesindeki kuru otları yakmasıyla çıkan yangın, ekiplerin erken müdahalesiyle ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Antalya Caddesi'ndeki oturan İ.A., evinin bahçesinde kuru otların arasına yuvalanan farelerden bir türlü kurtulamadı. Bahçesindeki otları biçerek toplayan İ.A., yakarak temizlemek istedi. Otları ateşe verdiğinde oluşan yoğun duman çevre sakinlerini rahatsız ederken, alevler de etrafa yayılmaya başladı. Haber verilmesi üzerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, alevlere müdahale ederek söndürdü. Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu da olay yerine gelerek incelemede bulundu. İ.A., bahçedeki farelerden bir türlü kurtulamadığını ifade ederek, "Fareler evimin içine kadar giriyordu. İlaçlı mücadele sonuç vermedi. Son çare otları biçip yakmaya karar verdim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Yangın söndürme çalışmaları

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

==============================

Cinayet zanlısı Yunanistan'a kaçarken yakalandı

GAZİANTEP'te A.M.Ç.'yi tabanca ile öldürdüğü gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan A.Ö., sahte kimlikle Yunanistan'a kaçmak isterken Edirne'nin Meriç İlçesi'nde yakalandı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Gaziantep'in Şehitkamil Mahallesi'nde 21 Kasım günü A.M.Ç'nin tabanca ile vurularak öldürmesi olayına karışan ve Gaziantep 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nin hakkında yakalama kararı verilen A.Ö.'nün, illegal yollardan yurt dışına çıkacağı istihbaratını aldı. Jandarma, Meriç İlçesi'nin Küplü Beldesi'nde A.Ö.'yü Yunanistan'a kaçmak isterken yakaladı.

A.Ö'nün üzerinde İ.K., adına düzenlenmiş sahte kimlik bulundu. Gözaltına alınan A.Ö., ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Zanlının araçtan indirilmesi

Zanlının adliyeye götürülmesi

Detaylar

Haber-Kamera: EDİRNE, -

==============================

Asma kilitli yangın merdiveni, 2 kişiyi görevinden etti

BOLU'da 125 öğrencinin kaldığı erkek öğrenci pansiyonunda çıkan yangında, yangın merdiveninin asma kilitle kapalı olmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında okul müdürü ile öğrenci pansiyonundan sorumlu müdür yardımcısı görevden uzaklaştırıldı.

6 Kasım günü saat 17.45 sıralarında, Karaçayır Mahallesi'ndeki İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi'ne ait 125 erkek öğrencinin kaldığı 3 katlı pansiyonun çamaşırhane bölümünde yangın çıktı. Çamaşır kurutma makinesinin nevresimleri tutuşturması sonucu çıkan yangın kısa sürede söndürülürken, yangın merdiveninin asma kilitle kapalı olduğu ortaya çıktı. Yaşanan olayın ardından Bolu Valiliği tarafından yangın merdiveninin kilitli olması nedeniyle okul ve öğrenci pansiyonu yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İsmail Karagöz ile okulun pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı Fatih Fedakar, Bolu Valiliği'nin kararıyla görevlerinden uzaklaştırıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Yurttan görüntü

-Yurdun yangın merdiveninden görüntü

Haber: Murat KÜÇÜK/BOLU, -

=================================

Feyzioğlu, avukatlara plaket verdi

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Antalya Barosu'nda meslekte 40, 50 ve 60 yılını dolduran avukatlara plaket verdi.

Metin Feyzioğlu, Antalya Barosu'nu ziyaret etti. Ziyarette Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan ile bir süre sohbet eden Feyzioğlu, daha sonra plaket törenine katıldı. Etkinliğe farklı illerin baro başkanları da katıldı. Törende Feyzioğlu, 40, 50 ve 60 yılını dolduran avukatlara plaket verdi. Etkinlikte konuşan Balkan, Antalya Barosu ailesi olarak insana, yaşama, hukuka, ülkeye dair öğrendiklerin meslekte 50, 60 yılını dolduran üstatlara borçlu olduklarını söyledi. Öğrendiklerini yarına taşımaya kararlı olduklarını vurgulayan Balkan, "Bizler üstatlarımızdan Atatürk ilke ve devrimlerini, laiklik başta olmak üzere cumhuriyet kazanımlarına, insan hakları ve hukuk üstünlüğüne, meslek onuruna sahip çıkmayı ve bağlı kalmayı öğrendik. Bu değerleri, ilkeleri yarına taşıyacağımıza kuşkunuz olmasın" dedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu da avukatlık ve idareciliği sebebiyle Türkiye'nin her adliyesinde bulunduğunu anlattı. Anadolu'da gittiği adliyelerde mesleki büyüklerinden öğrendiği bilgiyi hiç bir yerde alamadığını aktaran Feyzioğlu, mesleğe, kimliğini, kültürünü ve geleneğini vermiş meslek ustalarına minnettar olduğunu söyledi. İletişim kurarak sorun çözme sanatının uygulayıcısı olduklarına dikkati çeken Feyzioğlu, önümüzdeki dönemde Antalya Barosu'na yeni tesis kazandırmak için çalışma yapacaklarını söyledi. Türkiye Barolar Birliği'nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Feyzioğlu, avukatlara 56 ilde 155 anlaşmalı hastanede ücretsiz sağlık hizmeti verdiklerini dile getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Toplantı salonundan görüntü

Baro Başkanı Polat Balkan konuşması

Metin Feyzioğlunun konuşması

Plaket töreni

Haber: Tolga YILDIRIM- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement