Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

Dha Yurt Bülteni - 17

Tunceli'de 15 terörist etkisiz hale getirildi (2)ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST, ERZURUM EYALET SORUMLUSU ÇIKTITunceli'nin Pülümür İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, PKK'nın sözde Erzurum eyalet sorumlusu İsa Serhat kod adlı İsa...

05.11.2016 01:17

Tunceli'de 15 terörist etkisiz hale getirildi (2)

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST, ERZURUM EYALET SORUMLUSU ÇIKTI

Tunceli'nin Pülümür İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, PKK'nın sözde Erzurum eyalet sorumlusu İsa Serhat kod adlı İsa Teres olduğu belirtildi.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "03 Kasım 2016 günü Pülümür İlçesi Kızılmescit Vadisi Çatan Mahallesi ile Uzundere Mahallesi arasında kalan bölgede güvenlik güçlerimizce insansız hava araçları ile icra edilen keşif/gözetleme faaliyeti esnasında bir grup terörist tespit edilmiştir. Tespit edilen grubu etkisiz hale getirmek maksadıyla saat 16.30 ve saat 20.00 sıralarında iki kez hava harekatı icra edilmiş, 2 adet F-16 uçak ile terörist grubun tahmini kaçış güzergahları bombalanarak Kobra helikopterler ile bölge yoğun ateş altına alınmıştı. Bahse konu operasyonlar sonrası bölgede yapılan arama tarama faaliyetinde; etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensupları arasında bölücü terör örgütünün sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu İsa Serhat (K) İsa Teres'in de bulunduğu tespit edilmiştir. Etkisiz hale getirilen terörist cesetleri Devlet Hastanesine getirilmiş, Cumhuriyet Savcısı'nın ön otopsi işlemine müteakip adli tıp kurumuna sevk edilmiştir" denildi.

Operasyon sonrası bölgede gerçekleştirilen arama tarama faaliyetinde ise ele geçirilen silah ve mühimmatlar ise şöyle sıralandı:

"3 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet BKC makineli tüfek, 4 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet parçalanmış silah üstü termal, 19 adet el bombası, 12 adet M-16 silahına ait şarjör, 22 adet kalaşnikof şarjörü, 426 adet 5,56mm çapında fişek, 776 adet 7,62mm çapında fişek, 352 adet 7,62 mm çapında fişek BKC makinalı tüfek için, 1 adet 32 gb'lik hafıza kartı, 2 adet sırt çantası, 63 adet kitap ve doküman, 35 adet kütüklük, 9 adet palaska, 136 adet pil, 1 adet şemsiye, ele geçirilmiş, ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla muhafaza altına alınmıştır. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla bölgede operasyona devam edilmektedir."

TUNCELİ,

===============================

15 Temmuz gecesi kamyonla köprüye insan taşıyan Şerife Boz: 'Allah öyle bir geceyi bir daha yaşatmasın'

15 Temmuz darbe girişi sırasında İstanbul'da, eşinin kamyonuyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne giden Şerife Boz, "Allah 15 Temmuz gibi bir geceyi bir daha yaşatmasın. Eğer o gece evde kalsaydım, vatana hainlik etmiş olurdum. Eğer çarşafım olmasaydı, ben de tankın üzerine çıkmak isterdim" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Konya'da Mevlana Kültür Merkezi'nde, darbe girişimiyle ilgili 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' adlı konferans düzenlendi. Konferansta darbe girişimi sırasında eşinin kamyonuyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne vatandaşları taşıyan Şerife Boz ile Atatürk Havalimanı önünde tankın önüne yattığı görüntülerle gündeme gelen Metin Doğan da katıldı. O gece yaşananları anlatan Şerife Boz, şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi benim için çok karanlık, çok zor, çok kötü bir geceydi. Allah bir daha yaşatmasın. Vatan benim için bir ana, bir baba, bir namus gibidir. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz Osmanlı torunlarıyız. Zoruma gitti. Eğer o gece evde kalsaydım, vatana hainlik etmiş olurdum. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine çocuklarımı, torunlarımı, apartmandaki komşularımıda yanıma alarak köprüye kadar gittim. Oraya kadar nasıl gittim bilmiyorum. Çocuklarımıda alarak adeta cihata gittim.

'ÇARŞAFIM OLMASAYDI TANKIN ÜZERİNE ÇIKARDIM'

Çocukları ve kardeşlerinin tankların üzerine çıktığını ve kendisinin de çıkmayı çok istediğini belirten Boz, "Benim oğlum ve kardeşlerim tankın üzerine çıktı. Vallahi billahi çarşafım olmasaydı o kadar istekliydim, hiç korkmadım bende çıkardım. Askerlere çok acıdım o gece. Onlar zaten bizim askerlerimiz, bizim polislerimiz yinede çok acıdım. Eve gidince eşime dedim ki; kamyonu alarak sabah tekrar gidelim. Bana kızdı. Sabah aşağıya indim. Komşulara seslendim, onları aşağıya indirdim. Kamyona atladık ve gittik" diye konuştu.

'100 BİNLERCE İNSANIN KURTULACAĞINI DÜŞÜNEREK ÖLMEK İSTEDİM'

Metin Doğan ise o geceyle ilgili şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi spor salonundan çıkıp otobüsle eve gidiyordum. Orda duydum darbe girişimini. Her şeyi hesaplamıştım. Galeyana gelerek yapmadım. O tankın önünde ölecek biri varsa, o ben olmalıydım. İnsanlar canlı yayında izleyip böylece sokaklara dökülebilirdi. Ben böyle müslüman biriyim ama, çok dindar biri değilim. Çok günahlarım var, şehit olayım kurtulayım diye düşünmedim. Hayatı çok seviyorum. Sadece benim ölümüm 100 binlerce insanın kurtulacağına inandığım için o yüzden ölmek istedim. Yoksa depresif biri değilim. Hayatı çok seviyorum" dedi.

Görüntü dökümü:

-----------

Şerife Boz açıklama

Metin Doğan açıklama

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA-

========================================

Gaziantep'te 300 polisle huzur operasyonu

GAZİANTEP'te, 300 polisin katımıyla eğlence merkezlerine yönelik huzur operasyonu düzenlendi.

Kentteki eğlence merkezlerine yönelik gece saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Terörle Mücadele, Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli 300 polis, zabıta, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Maliye ekiplerinin katılımıyla huzur operasyonu düzenlendi. Narkotik köpeği Alex'in de katıldığı operasyonda otel ve kafe gibi çok sayıda eğlence merkezinde arama yapıldı. Şüpheli kişilerin de üst aramaları ile kimlik sorgularının yapıldığı operasyonda, usulüne uygun olmayan işyerleri hakkında cezai işlem yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

Polis araçlarının emniyetten çıkması

Polislerin otellere girmesi

Otel içinde arama yapılması

Narkotik köpeğin araması

Şahısların üstlerinin aranması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

===================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement