Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Açıklaması

"Milletimizin ve hükümetimizin bizden beklentilerini iyi biliyoruz ama Türkiye'deki beklentilerin yanında milletimizin beklentisi kadar beklentisi olan kardeş ülkeler, mazlum insanlar, akraba toplulukları, soydaşlarımız var. Biz bunların da beklentilerini karşılamak zorundayız"

06.09.2014 20:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Milletimizin ve hükümetimizin bizden beklentilerini iyi biliyoruz ama Türkiye'deki beklentilerin yanında milletimizin beklentisi kadar beklentisi olan kardeş ülkeler, mazlum insanlar, akraba toplulukları, soydaşlarımız var. Biz bunların da beklentilerini karşılamak zorundayız" dedi.

Dışişleri Bakanı olarak ilk defa memleketine gelen Çavuşoğlu, Antalya'nın Serik, Manavgat ve Alanya ilçelerinde davul ve zurnayla karşılandı. AK Parti Serik İlçe Teşkilatını ziyaret eden Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, 10 Ağustos'taki seçimle ilk defa halkın oyuyla Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olduğunu kaydetti. Ahmet Davutoğlu'nun başbakan olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, kendisinin de Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildiğini söyledi.

Birlik ve beraberlik içinde çalışmanın, aynı davaya inanan insanlarla omuz omuza yola devam etmenin bereketli ve faydalı sonuçlarını gördüklerini anlatan Çavuşoğlu, karşılaştıkları her zorlukları birlikte aştıklarını ve bugünlere ulaştıklarını bildirdi. 30 Mart'ta yapılan yerel seçimde Serik ilçesinde belediye yönetimini AK Partili kadroların aldığını hatırlatan Çavuşoğlu, belediyenin çok çalışması, hizmet etmesi gerektiğini kaydetti. Bakan Çavuşoğlu, siyasette yeni dostluklar kazandıklarını söyledi.

"İhtiyacı olan toplumlara desteğimiz devam edecek"-

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, davul zurnayla karşılandığı Manavgat ilçesinde de partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Görev yaptığı süre içinde Antalya'yı ve ilçelerini unutmadığını, her zaman destek gösterdiğini söyleyen Çavuşoğlu, Antalyalıların da kendisini yalnız bırakmadığını belirterek "Bizim kardeşliğimizin, dostluğumuzun makamla, mevkiyle ilgisi yoktur" diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı görevi ile sorumluluğunun daha da arttığına işaret eden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Ülkemizi ve milletimizi dünyanın her yerinde en iyi şekilde temsil etmemiz gerekiyor, ülkemizin çıkarlarını savunmamız gerekiyor, dünyanın sorunlarının çözüme, barışa ulaşmasına katkı sağlamamız gerekiyor. Bugüne kadar nasıl yaptıysak bundan sonra da daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor. Dünyada bizden beklentisi olan mazlumları, bize ihtiyacı olan toplum ve ülkeleri hiçbir zaman unutmayacağız, onları yalnız bırakmayacağız."

Bakan Çavuşoğlu, hizmet noktasında yerel yönetimlere de her zaman destek olacaklarını bildirdi.

Ziyarette Manavgatspor yöneticileri tarafından Çavuşoğlu'na Manavgatspor'un forması hediye edildi.

-Dünya ülkelerinin Türkiye'den beklentileri-

Memleketi Alanya'da da coşkulu bir şekilde karşılanan Bakan Çavuşoğlu, partisinin ilçe teşkilatında vatandaşlarla bir araya geldi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, bugüne kadar her şeyi birlik ve beraberlik eşliğinde gerçekleştirdiklerini anlattı. Bu partinin ve davanın liderinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu aktaran Çavuşoğlu, AK Parti hükümeti boyunca hep ilkleri yaptıklarını, hayırlı işleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Antalya'nın altyapı sorunları için de Maliye Bakanlığından 50 milyon liralık destek sağlandığını bildirdi.

Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Milletimizin ve hükümetimizin bizden beklentilerini iyi biliyoruz ama Türkiye'deki beklentilerin yanında milletimizin beklentisi kadar beklentisi olan kardeş ülkeler, mazlum insanlar, akraba toplulukları, soydaşlarımız var. Biz bunların da beklentilerini karşılamak zorundayız. Bunun için daha güçlü bir Türkiye, daha aktif bir dış politika anlayışımızı devam ettireceğiz. Türkiye güçlendikçe, beklentileri daha iyi karşılıyor, bizden uluslararası örgütlerin de beklentisi var. Dünyanın sorunlarının çözümü için de Türkiye'nin adaletine güveniliyor. Bunun için daha güçlü olmamız lazım."

Alanya ve bölgeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, Gazipaşa Havalimanı'nın bölgeye yapılan en önemli bir yatırımlardan biri olduğunu kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu'na Alanyaspor atkısı hediye edildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement