Dışişleri Bakanı Davutoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Açıklaması

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Açıklaması

Davutoğlu, "30 Mart'ta gür bir sesle Başbakanımıza ve AK Parti kadrolarına, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine destek istiyoruz" dedi.

24.03.2014 23:31  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Aramıza fitne tohumları ekmek isteyenleri engellemek için, bu kutlu yürüyüşü durdurmak için önümüze çıkanları engellemek için 30 Mart'ta gür bir sesle Başbakanımıza ve AK Parti kadrolarına, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine destek istiyoruz" dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın ilçelerini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunak'ta partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Açılan "Biz ümmet bilincini Erbakan'dan, dış siyaseti Davutoğlu'ndan, dünyayı dize getirmeyi Erdoğan'dan öğrendik" yazılı pankart üzerine Davutoğlu, "Allah Erbakan Hocama rahmet eylesin. Allah bu milletin izzeti ve onuru için gayret sarf etmiş bütün ecdada rahmet eylesin" dedi.

30 Mart yerel seçimlerinin herhangi bir seçim olmadığını vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bu seçimler mahalli seçim olarak önemlidir ama Türkiye'nin de kaderinin belirleneceği bir seçimdir. Bakınız son bir yıldır öyle kampanyalar yürütüldü ki 12 yıldır AK Parti kadrolarını ve Sayın Başbakanımızın inşa etmeye çalıştığı bütün güzel hamlelerin önüne geçilmeye gayret edildi. 12 yıl içinde Türkiye'de siyaset, milli irade temelli olarak yeniden inşa edildi. Ekonomik kalkınma sağlandı. Dış siyasette onurlu bir politikanın temel çizgileri belirlendi. Şimdi size soruyorum; gerek bu 12 yıllık iktidar döneminde gerekse 2011'de ben buraya gelip sizden emaneti istediğimde o günden bugüne yapılan faaliyetler dolayısıyla bizden razı mısınız?  2013'teki bu komplonun sebeplerinden birisi Türkiye'de 30 yıllık ciddi gerilimlere yol açmış bir terör belası karşısında çözüm sürecinin başlatılması suretiyle bir kardeşlik aşısının yeniden yapılmasıdır."

Çözüm süreci

Davutoğlu, Van, Şanlıurfa, Siirt ve Batman'da vatandaşlarla kucaklaştığını, onlara kardeşlikten bahsettiğini dile getirdi.

Çanakkale Savaşı'na gidenlerin omuz omuza vatanı korumak azmiyle şehadete yürürken yanlarındakinin Türk, Kürt, Arap, Zaza, Boşnak mı olduğuna bakmaksızın şehadete yürüdüklerini ifade eden Davutoğlu, "Bundan sonra da 75 milyon tek bir vücut olarak bu ülkenin, bu milletin izzeti ve onuru için birlikte yürüyecek. Bu çözüm süreciyle elhamdülillah bir yılı aşkın süredir hiçbir annenin yüreğine evlat acısı düşmedi. Hamdolsun. Yunaklılar'ın bizim bu siyasetimizin arkasında olduklarını biliyorum. Aramıza fitne tohumları ekmek isteyenleri engellemek için, bu kutlu yürüyüşü durdurmak için önümüze çıkanları engellemek için 30 Mart'ta gür bir sesle Başbakanımıza ve AK Parti kadrolarına, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ardından Çeltik ilçesine gelen Davutoğlu, burada toplanan partililerle bir araya geldi.

Seçim çalışmaları esnasında gördükleri muhabbetin kendilerine güç verdiğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah bu muhabbet sandıklara yansıyacak. Sizden emanet almış olan, sadece size hesap verecek AK Parti kadroları bir kez daha destek isteyecek. Başbakanımıza, hükümetimize ak kadrolara bu desteği verecek misiniz? Muhabbetiniz akşamın karanlığını aydınlatıyor. İnşallah, bu zaman zarfında sizlerin de gayretinizle, desteğinizle attığımız bütün adımların arkasını getireceğiz. Bu aziz milleti dünyanın her yerinde onurla temsil etmek anlamında hiçbir engel tanımıyoruz. Bu aziz milletin kudret ve şefkat elini dünyanın her yerine yayacağız. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Hiçbir şekilde bir kez daha bizi borç kapılarında bekletmesin. İşte bunun için 30 Mart kritik. Çeltik'ten öyle bir seda yükselecek ki dünyanın her yerinden duyulacak. Biz de sizin sevdanızı dünyanın her yerinde duyurmaya hazırız" diye konuştu.

Daha sonra Argıthanı beldesine uğrayan Davutoğlu, kendisini bekleyen partililerle sohbet ederek, 30 Mart yerel seçimleri için destek istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dışişleri Bakanı Davutoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement