Diyanet Vakfı'ndan 'Kurban' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Diyanet Vakfı'ndan 'Kurban' Çağrısı

Diyanet Vakfı\'ndan \'Kurban\' Çağrısı

Vekaletle kurban kestirenlerin sayısının arttığını ve bir parça kurban eti vesilesiyle İslam’ı seçenlerin olduğunu belirten Diyanet Vakfı yetkilileri, yurt içinde 188 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 103 ülkenin 503 bölgesinde kesim ve dağıtım yapılacağını söyledi.

10.09.2015 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vekaletle kurban kestirenlerin sayısının arttığını ve bir parça kurban eti vesilesiyle İslam'ı seçenlerin olduğunu belirten Diyanet Vakfı yetkilileri, yurt içinde 188 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 103 ülkenin 503 bölgesinde kesim ve dağıtım yapılacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğinde gerçekleştirilecek 2015 yılı vekaletle kurban kesimi programı kapsamında Narlıdere Huzurevi Konferans Salonu'nda İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak Muğla'dan il ve ilçe müftüleri ile din görevlilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Sözlerine şehitlere rahmet dileyerek başlayan TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, kurban ibadetinin önemli olduğunu, vekaletle kurban kesiminin de insanların hidayetine vesile olduğunu vurgulayarak, "Kurban bir sevgi selamıdır. Bir İslam kardeşliği için çok önemli bir vesiledir. Her gittiği yere selam götürürken hayır duası getiriyoruz. Bir parça kurban eti deyip geçmeyiniz. Vekaletle kurban eti vesilesiyle bugüne kadar binlerce insan İslam'ı seçti. İslam'ı seçen köyler oldu. O köylerde binlerce hafız yetişti. 40 yıl önce toprağa ekilen iyilik fidanı, yurt içerisinde bütün il ve ilçe şubeleriyle, cami görevlisiyle ve cami cemaatinin katkılarıyla büyüdü. TDV'nin meyveleri de gölgesi ve güzelliği de öğrencilere yardım, cami, okul, yurt ve hizmet binası oldu. Yurt dışında da öncelikle Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar, Uzakdoğu ve Afrika gibi mağdur, mazlum, masum ve Müslüman cemaatlerin bulunduğu her yere gölgesi ve meyvesiyle aziz milletimizin selamı oldu" diye konuştu.

YURT DIŞINDA 103 ÜLKEDE KESİM VE DAĞITIM

TDV Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı ise, geçen yıl kurban vekalet sayısında 2013'e oranla yüzde 52 artış olduğunu ve 135 bin 394 hisse kurban bağışı yapıldığını söyledi. Küçüksarı, 2015 yılında hedeflerinin 200 bin hisse olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Bu kapsamda yurt içinde 188 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 103 ülkenin 503 bölgesinde görevli ve gönüllülerin nezaretinde kesim ve dağıtım yapılacak. Vekaletle kurban kesim programı, büyükelçiliklerimiz, müşavirliklerimiz, ataşeliklerimiz, koordinatörlüklerimiz, müftülüklerimiz, TİKA, yurt dışındaki dini idareler ve partner kuruluşlarıyla işbirliği içinde yapılmaktadır. Kurbanlar dini esaslara uygun şekilde kesilerek yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar uzanan coğrafyalardaki kardeşlerimize dağıtılacaktır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet Vakfı'ndan 'Kurban' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement