Doğu'da Kar Yağışı - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Kar Yağışı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

14.04.2015 11:47

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesi yağışın ardından beyaz örtüyle kaplandı. 2 bin 300 rakımlı Sulu Dere ile Soğuksu mevkilerindeki ormanlık alanda baharı müjdeleyen kardelen ve çiğdemler kar altında kaldı.

Kar kalınlıkları Bitlis ve Ağrı'da 4, Muş'ta 3, Hakkari'de 2, Van ve Kars'ta 1, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, Konaklı Kayak Merkezi ile Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 40 santimetre ölçüldü.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 5, Bitlis ve Erzurum'da 1, Van, Muş ve Hakkari'de sıfır, Ağrı'da 1, Erzincan'da 4, Iğdır'da 6 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Bitlis'te 5, Kars, Ağrı, Hakkari, Muş, Van ve Ardahan'da 8,  Erzurum'da 9, Erzincan'da 14, Iğdır'da 18 derece olması bekleniyor.

-Van

Van'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Yağış nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, sürücüler de zor anlar yaşadı.

Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde kar temizleme çalışması yaptı. Yağış, tarım arazilerine ve meyve ağaçlarına zarar verdi.

Van-Hakkari karayolundaki 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde ise kar yağışı ve sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement