Doğu Perinçek: Bop Projesi, Kahraman Esad Sayesinde Yenildi - Son Dakika
Güncel

Doğu Perinçek: Bop Projesi, Kahraman Esad Sayesinde Yenildi

Doğu Perinçek: Bop Projesi, Kahraman Esad Sayesinde Yenildi

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Amerika'nın Ortadoğu'daki 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP), Suriye'de ve Ayn El Arap'ta (Kobani) yenildiğini söyledi.

26.10.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Amerika'nın Ortadoğu'daki 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP), Suriye'de ve Ayn El Arap'ta (Kobani) yenildiğini söyledi. Perinçek, "Amerika'nın bu 'İkinci İsrail Projesi', Suriye'de Beşar Esad'ın, o kahraman liderin önderliğinde halk birleşti ve o küçük denen Suriye, o büyük denen Amerika'yı yendi" dedi.

Perinçek, Grand Eras Otel'de 'Milli Çözümün Eşiğinde Türkiye' konferansı verdi. Artık borç bularak iktidar olmak ve ekonomiyi yönetme döneminin kapandığı görüşünü savunan Doğu Perinçek, "AKP iktidarı, borç batağında ve ülke ekonomisi sıkıntıya girdi. Türkiye göreceksiniz, kısa süre içerisinde bir karar vermek zorunda. Borç bulma ve onun sayesinde iktidar olma dönemi bitmiştir. Artık üretim ekonomisi iktidar olacaktır" dedi.

Borç alanların değil; üretim yapanların iktidar olacağını söyleyen Perinçek, "Bu kaçınılmaz bir sonuçtur. AKP iktidarının ekonomisi iflas ediyor. Neydi bunların ekonomisi? Borçlanmak, borçlanmak, borçlanmak. Turgut Özal'la başladı. Bunlar artık ekonominin çarkını döndüremez hale geldiler. Çünkü her borçlanmanın bir sonu vardır"' diye konuştu.

"KAHPECE, ASKERLERİMİZE KURŞUN SIKILIYOR"

Doğu Perinçek, kendi tespitlerine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 36 yerde Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) görevlisi olduğunu söylediğini iddia ederek şunları söyledi:

"Erdoğan, 'Ben BOP'un görevlisiyim', 'ben bu göreve getirildim' diyor. Yani birileri onu Amerikan projesinde görevlendirmiş. Peki, hangi görev bu? İşte açılım dediler, işte dün şehitlerimizin kanıyla sulanan bir süreci yaşıyoruz. Açılım dediler, ne oldu? Çarşılarımız yanıyor, dükkanlarımız yanıyor, okullarımız yakılıyor. En büyük değerlerimiz tekmeleniyor. Açılım, açılım dediler, sonuçlarını görüyoruz. Hakkari'de kahpece, arkadan o mübarek başlarına askerlerimizin, Mehmetçiğimizin başlarına kurşun sıkılıyor."

Mehmetçiğe o kurşunu sıkanların aynı zamanda 'Mehmetçik gelip beni kurtarsın' dediğini belirten Doğu Perinçek, şöyle devam etti:

"Ayn El Arap'da ona Kobani diyenler de var, 'Mehmetçik gelsin beni kurtarsın' diyenler var. O kurtarsın diye yalvardığı Mehmetçiğin de ertesi gün kafasına kurşunu sıkıyor. Bu kadar yaman çelişki içerisinde. İşte AKP bu görevle Türkiye'nin başına getirildi. Yani Diyarbakır'ı ikinci İsrail'in payitahtı, yani başkenti yapacak. Diyarbakır'ın nerenin merkezi olduğunu biliyoruz. Kürdistan diyorlar ama Kürdistanla alakası yok, ikinci İsrail. Amerika'nın bir İsrail'i var, bir de ikinci İsrail'i olacak. Bu görev de çıkmaza girdi. Amerika'nın bu İkinci İsrail Projesi, Suriye'de Beşar Esad'ın, o kahraman liderin önderliğinde halk birleşti ve o küçük denen Suriye, o büyük denen Amerika'yı yendi. Amerika, Suriye'yi bölecekti güya, Suriye'nin kuzeyinde, bizim güneyimizde bir koridor açacaktı, Kürt koridoru diyorlardı onun adına. Barzanistan'ı Doğu Akdeniz'e bağlayacaklardı. Diyarbakır'ı da oraya bağlayacaklardı. Bu proje yenildi. Amerika'nın ikinci İsrail projesi bozguna uğradı. İkinci bozgun son iki ay içerisinde yaşanıyor. Kobani'de yani Ayn El Arap'da, güya PKK ve onun uzantısı PYD 'Biz orada kantonlar kurduk' diyordu. 'Suriye'nin kuzeyinden bir koridor açıp, burayı Barzanistan ile birleştireceğiz, Diyarbakır'ı da buraya katacağız' diyordu. Ne oldu? Çil yavrusu gibi dağıldılar. Daha 2.5 serseriye orada karşı koyamadılar. AKP'nin ve PKK'nın ortaklığı orada bitti. PKK'nın hayalleri yerle bir oldu, iflas etti." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu Perinçek: Bop Projesi, Kahraman Esad Sayesinde Yenildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • olmadı .: bencede esaf erdoğandan daha millşyetci burda vatan haini suriyelileri bakıyor ve esadda kendi toplakraını savunuyor işin aslı bu 0 0 Yanıtla

Advertisement