Dünürü, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Anlattı - Son Dakika
Politika

Dünürü, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Anlattı

Dünürü, Ekmeleddin İhsanoğlu\'nu Anlattı

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde CHP ve MHP'nin ortak adayı olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu'na Tire'de yaşayan dünüründen destek geldi.

23.06.2014 15:24  Güncelleme: 15:34

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Tire İlçesi'nde yaşayan dünürü Diş Hekimi Bülent Çerçi, CHP Tire İlçe Başkanlığı'nın kurduğu 'seçim komisyonuna' başkan oldu. Dünürü için Tire başta olmak üzere Menderes Havzası'nın en ücra köşelerinde oy isteyecek olan Çerçi, birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Egedesonsöz'e konuşan Çerçi, İhsanoğlu'nun yapısı, kişiliği ve hayata bakışı hakkında bilgiler verdi. İhsanoğlu'nun Endüstri Mühendisi oğlu Emin Aziz İhsanoğlu ile evlenen kızı Hukukçu Başak Çerçi İhsanoğlu'nun da iki ay ücretsiz izne çıktığını ifade eden Çerçi, aile desteğinin önemine vurgu yaptı. Tire'de 32 yıldır diş hekimliği yapan ve eşi Eczacı Berrin Çerçi ile birlikte yaşayan dünür Çerçi, İstanbul'da kurulacak seçim merkezine sık sık gideceğini ve burada alınan kararları İzmir'de uygulamak için gayret göstereceğini söyledi.

"TAYYİP ERDOĞAN İLE ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR"

İhsanoğlu'nun bu süreçten başarı ile çıkacağına emin olduğuna vurgu yapan Çerçi, "Ekmel bey çok sakin ve asla sinirlenmeyen bir kişidir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kişilik açısından karşılaştırılamaz bile. Arada dağlar kadar fark var. Bir yanda sinirli, insanları kıran ve hor gören diğer yanda ise sabırla karşısındakini dinleyen, fikirlere önem veren bir insan olacak. Ekmel beyin birçok özelliği var. Çok düzenli bir insandır. Yediklerine bile dikkat eden, sağlıklı beslenen, programlı çalışan, sürekli okuyan ve araştıran yapıya sahip. Bundan önce 57 ülkenin bağlı bulunduğu bir yapılanmada önemli görev alan Ekmel bey yaptığı çalışmalarla adından söz ettirdi. Gittiği yerde kavgaları bitirdi, aşiretleri barıştırdı. Çok uzlaşıya açık yapısı var. O yüzden tanıyanlar sürekli onunla olmak istiyorlar. Bilgi birikimi çok yüksek olan Ekmel bey gerçekten tanıdıkça sevilen, sayılan bir kişidir" dedi.

"DİN DEĞİL, ORTADOĞU POLİTİKALARI İÇİN ADAY GÖSTERİLİYOR"

Çerçi, dünürü İhsanoğlu'nun en büyük avantajının bu süreçte Ortadoğu politikalarına hakim olması olduğunu söyledi. Çerçi, "Kendisi ile ilgili ilk olarak, başbakanın karşısına dini ağırlığı olan, İslam'a önem veren ve iktidarı zor durumda bırakabilecek kişi algısı yaratıldı. Öyle bir şey yok. Ekmel beyin tercih edilmesinin sebebinin Ortadoğu'daki karışıklık olduğunu düşünüyorum. Şu anda Suriye'de, Irak'ta ciddi sorunlar var. IŞİD denilen yapılanmanın yaptıklarını hepimiz görüyoruz. Ekmel bey o bölgede, Afrika'da yapacakları ile sürece en uygun isim olarak ortaya çıkmıştır. En büyük kozu da bölgenin her şeyini çok iyi bilmesidir" diye konuştu.

"NAMAZ KILARKEN GÖRMEDİM"

Çerçi, İhsanoğlu'nun ibadetini de dinsel değerlerini de kendi içinde yaşayan birisi olduğunu söyledi. Asla göstererek iş yapmadığını anlatan Çerçi, "Namaz kılarken kendisini hiç görmedim. Bir kere kızım ile oğlunun düğününde Cidde'de Cuma namazına gittik. Orada kıyıda, köşede namaz kıldık. Hiçbir zaman ortalıkta ibadet ederken görmedim. Çok sık bir araya geldiğimiz, birlikte kaldığımız dönemler oldu ama dini yönleri ön planda olan bir kişi değildir. Cidde'de bile otururken namaz vakti geldiğinde bizden izin isterdi. Biz nereye gittiğini bilmezdik. Eşi 'Ekmel bey her halde namaz kılıyor' dediğinde anlardık. Yine zaman zaman sohbet ederken 'biraz dinlenmek, kendime vakit ayırmak istiyorum' der. O zaman anlarsınız ki kendisini çalışmaya, okumaya, araştırmaya vermiştir" dedi.

"EGE'Yİ ÇOK SEVİYOR"

Çerçi, İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmeden 20 gün önce İzmir'e geldiğini söyledi. Çerçi, "Biz o zaman süreci biliyorduk. Adaylık açıklaması yapılmadan iki ay önceden durum belliydi. Heyetler arasında ziyaretler yapılıyordu. İzmir'e geldiğinde daha önce gitmediğini söylediği Foça'ya gittik. Oraları dolaştı, gezdi. Tarihi eserlere yönelik çok büyük ilgisi var. Kızımızı istemeye geldiklerinde gece araçtan indiğinde Tire Necip Paşa Kütüphanesi'ni sormuştu. Orayı dışarıdan gördü ve 'bu eserin değerini bilin, buradaki el yazması eserler başka yerde yok' dedi. Kültürel birikimi olan Ekmel bey Ege'yi çok seviyor. Ege Bölgesi'nin yemeklerini de zaman zaman ister. En son kendisine bir çanta dolusu Enginar götürdüm. Buranın enginarını da çok beğendi" diye konuştu.

"BENİM DEĞİL TİRE'NİN DÜNÜRÜ"

Tire'de her kesimden büyük destek gördüklerini anlatan Çerçi, hastalarının, kendisini tanıyanların tebrik ettiğini ifade etti. Çerçi, "Düğünlere, etkinliklere gittiğimde insanlar 'ne yapabiliriz' diyorlar. Artık vatandaş yeni bir dönemin ihtiyaç olduğuna inanıyor. AKP'ye destek verenler bile Cumhurbaşkanlığı sürecinde Ekmel Bey'in yanında olacaklarını söylüyorlar. Ben de ailemle birlikte kapı kapı dolaşacağım. Yıllardır bu bölgeyi çok iyi biliyorum. Kuşadası, Torbalı, Ödemiş gibi yerlerden de destek isteyenler oluyor. Zamanım yettiği süre boyunca alanda olacağım. Beni burada herkes sever. O yüzden bizi ve ailemizi de çok iyi bilirler. Soranlara 'Ekmel bey benim değil Tire'nin dünürüdür' diyorum. Ona destek istiyorum" dedi.

"ÇALIŞMALAR BAŞLADI"

İl Başkanlığı ile birlikte Tire'de çalışmaların startını veren CHP İlçe Başkanı Şenol Sardoğan da hazırlıklarını sürdürüyor. Köy ziyaretleri ve parti turlarına başlayacaklarını belirten Sardoğan, "En büyük destekçimiz Bülent bey… Onu yıllardır Tire'de herkes sever ve sayar. Çalışmalarımızda aktif görev alacak. Biz de onun bilgi ve deneyimlerinden yararlanacağız. Yıllardır ilçemizde partimize destek veren bir isimden Cumhurbaşkanlığı sürecinde de destek göreceğimizi biliyorum. Tire'de bu seçimlerde fark yaratacağız. Menderes Havzası'nda oyumuzu çok yüksek oranlarda çıkartıp Türkiye'ye mesaj vereceğiz. Bu iş ikinci tura kalmadan Sayın İhsanoğlu'nun başarısı ile taçlanacaktır" ifadelerini kullandı. Sardoğan, kurulan seçim komisyonunun da kısa zamanda alana ineceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Dünürü, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • SAKARYALI: sen kimsin len başbakanın kişiliğini deyerlendiriyorsun utanmaz 8 15 Yanıtla
    osman: Nerde MHP nin adayı afişlerde ile MHP yok sadece CHP var. Sizin sadece oyun lazım onlara..................... 0 0 SAKARYALI: ADANALI:BEN ADAYDAN BAHSETMİYORUM DÜNÜRÜ OLAN KİŞİDENBAHSEDİYORUM 0 0
  • MEHMET: ŞU İNSANLARDA HİÇ ALLAH KORKUSU KALMAMIŞ HALEN CHP MHP BİLMEM NE DERDİNDELER KARDEŞİM OYNANAN OYUNUN FARKINDA DEĞİLMİSİNİZ? BAŞBAKAN MEYDANLARDA SÜREKLİ CEMAAT CHP MHP DERKEN BOŞA DEMİYOR BU SAYEDE PKK MEŞRULAŞACAK BDP HDPYE TEK LAF EDİLMİYOR PAZARLIKLAR YAPILIYOR..BİR ZAMANLAR TEK DİL DİYEN BAŞBAKAN ŞİMDİ DİKKAT EDİN TEK DİL BİLE DİYEMİYOR..HALEN AKP FANATİKLİĞİ YAPIYORSUNUZ İÇLERİNİZE ALALH KORKUSU VERSİN ALLAH BİRAZ. 14 3 Yanıtla
  • Mert: Korktunuzmu lan akp nin panzehirsiz virüsleri..Padişahınızı yerle bir edecek ekmeleddin hoca allahın izni ile..Şide mal gibi kalacaksınız.. 8 9 Yanıtla
  • Sebahattin: ZATEN OLAMAZ VASFI YOK CHP VE MHP 'nin GÜDÜMLÜ FÜZESİ 8 7 Yanıtla
    SEBAHATTİN: ALPTUNGA: Sen Hayal Görüyorsun AKP onu Aday maday Göstermedi Çok İyi Tanıyorum Bu Adam Kendi Çapında Biri KATRANI NE KADAR KAYNATSAN DA OLMAZ ŞEKER 0 0
  • İŞTE BU: salla dünür atış serbest kemal de sallıyo bu halk kımı sececegını ıyı bılıyor cumhur..... başkanı bellı RECEP TAYYIP ERDOGANDIR 6 9 Yanıtla
  • yaşar: bu çatı su almaya başladı paralel örgüt bu adamı ortaya çıkardı 13 1 Yanıtla
  • KAYNAK: DÜNÜRÜNE İHTİYAÇ YOK Kİ HERŞEY MEYDANDA VE HİÇBİRŞEY TESADÜF DEĞİLDİR;COCA,COLA'NIN İSLAM COĞRAFYASINDA GÜÇLENMESİNİ SAĞLAYAN İSİMLERDEN BİRİ'DE EKMELEDDİN İHSANOĞLU'DUR.COCA COLA İHSANOĞLU'NUN CUMHURBAŞKANI SEÇİLMESİ İÇİN DEV BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATACAK,SADECE COCA COLA DEĞİL TABİ EKMELEDDİN BEY DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞİRKETLERİN DESTEĞİ İLE YOLA ÇIKMIŞTIR.DAHASI MUSEVİ BARONLAR TARAFINDAN DESTEKLENMEKTEDİR.BİRDE AYDIN DOĞAN BEY 2011 YILINDA CİDDE'YE GİDEREK CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI İÇİN İHSANOĞLUNU İKNA TURLARINI HAZIRLAMIŞTI.EKMELEDDİN BEY'İ DESTEKLEYEN BİRİ DE RİCCARDONE'DİR.BEYAZ SARAY DA ANKARA RAPORU HAZIRLANDI.AMAÇ TÜRKİYE'Yİ TÖKEZLETİP,KAYNAKLARINI YEMEKTİR. 12 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement