Düzce Üniversitesinde Mehmet Akif Ersoy Anıldı - Son Dakika
Yerel

Düzce Üniversitesinde Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Düzce Üniversitesinde Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Milli Mücadele Döneminin en önemli şairlerinden ve İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif Ersoy, Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.

13.03.2014 12:40

Milli Mücadele Döneminin en önemli şairlerinden ve İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif Ersoy, Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.

İstiklal Marşımızın kabulünün 93. Yıldönümü sebebiyle Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen panele, Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç, Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu,Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Özcan, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımızın tarihi süreci hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

İlk olarak konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, İstiklal Marşının kabulünün tarihi sürecini anlatarak, İstiklal Marşının çok zor şartlarda yazıldığını, İstiklal Marşının milli mücadele döneminde, milli benliğin tekrar oluşması açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Özcan ise Milli Marşımızı edebi yönden değerlendirerek Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı şiirlerle örnekler verdi.

Son olarak konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç, Mehmet Akif Ersoy'un toplumun içinden geldiğini ve toplumun sorunlarına duyarlı bir edebiyat adamı olduğunu söyledi. İstiklal Marşının ruhuna şu günlerde daha fazla muhtaç olduğumuzu söyleyen Genç, Mehmet Akif Ersoy'un milli birlik ve beraberliğimizi oluşturmak ve o heyecanı yakalamak için İstiklal Marşını yazdığını belirtti. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Üniversitesinde Mehmet Akif Ersoy Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement