Ege'nin "Mavi Boncuğu" Turizm Sezonuna Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Ege'nin "Mavi Boncuğu" Turizm Sezonuna Hazırlanıyor

Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Bodrum'da turizm sezonu hazırlıkları devam ediyor.

14.03.2015 11:20  Güncelleme: 11:31

ALİ BALLI - Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Bodrum ilçesinde turizm sezonu hazırlıkları devam ediyor.

İlçede faaliyet gösteren butik otel, motel, restoran ve diğer tesislerde tadilat çalışmalarını sürdüren işletmeciler, yeni sezonda tatilcilerin karşısına en iyi şekilde çıkmaya hazırlanıyor. Mavi kapılı beyaz evleri, binlerce yıllık tarihi geçmişi ve birbirinden eşsiz koylarıyla adeta Türkiye'nin "mavi boncuğu" haline gelen Bodrum'a bu sezon da turistlerin oldukça ilgi göstermesi bekleniyor.

Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Orhan Kavala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 2015 turizm sezonu için hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Tesislerin büyük çoğunluğunun yeni sezon için yapacağı yeniliklerin planlarını bir sene öncesinden yaptığını bildiren Kavala, "Şu anda hepsi tadilat aşamasında. 10-15 Nisan'a kadar bütün tesisler bakımlarını, yenilemelerini yapmış olacaklar. Nisandan itibaren ilçeye turist girişi başlayacak. Muhtemelen 1 Mayıs'tan itibaren yoğunlaşacak" dedi.

Erken rezervasyonların her zaman avantajları olduğuna dikkati çeken Kavala, bu uygulamanın özellikle Türk müşterileri açısından çok daha avantajları olduğunu kaydetti.

Kavala, "Erken rezervasyonda tatilcilerin ödeyecekleri para, sezonda ödeyecekleri paraların çok daha altında ve taksitli olduğu için avantajlı. Türk müşterilerin bundan faydalanmalarını tavsiye ederim. Yabancılar bunu yıllardır yapıyorlar" diye konuştu.

Bodrum'un tanıtımıyla ilgili her yıl yaklaşık 28 ülkede fuarlara katıldıklarını vurgulayan Kavala, bu yıl ilk defa Moskova'da Bodrum'un tanıtılması için ofis açma çalışması yaptıklarını dile getirdi.

Rusya pazarına bu sene önem verdiklerine işaret eden Kavala, "Genel krizden dolayı değil, önceden yapılmış ve planlanmış bir program olarak bunu yapıyoruz. Önümüzdeki senelerde Bodrum'a gelen Rus turist sayısının artacağına inanıyoruz" diye konuştu.

"Polonya ve Finlandiya pazarında artış"

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da bu yıl geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre turist sayısında yüzde 9-10 civarında düşüş gerçekleştiğini ifade etti.

Bu düşüşün son dakika satışlarıyla kapanacağını ümit ettiklerini anlatan Kocadon, şöyle devam etti:

"Bunu Bodrum her zaman başarmıştır. Bu yıl Polonya pazarında ciddi bir artış var, bu bizim için iyi bir gösterge. Diğer yandan Finlandiya pazarında da yükseliş var, bu da bizim için iyi bir etkidir. Bu yükselişler ve son dakika satışlarıyla 2014 ile 2015'in aynı seviyede olacağını tahmin ediyorum."

Bodrum'a en çok ilgi gösteren ülkelerin bazılarını sıralayan Kocadon, şöyle dedi:

"Her zaman İngiliz, Hollanda, Belçika, Kuzey Avrupa ülkeleri Bodrum için ciddi bir potansiyel. Bu ülkelerde düzenlenen turizm fuarlarına katıldık. En son geçen hafta Almanya'da fuara katıldık. Bu ayın ortalarında da Rusya'ya gideceğiz. Bodrum Tanıtma Vakfı her sene olduğu gibi bu fuarlara da katılarak beldemizi tanıtmaya devam edecek."

200 kilometrelik güzergahta yürüyüş parkuru oluşturulacak

Kocadon, nisan ayının ilk haftası itibarıyla turistlerin ilçeye yoğun olarak geleceğini tahmin ettiklerini dile getirerek, sezonun ekim ayı sonuna kadar süreceğini ifade etti.

Mahmut Serdar Kocadon, şunları kaydetti:

"Güney Ege Kalkınma Ajansı ile yürüyüş projesine başladık. Küçük bir prosedürümüz kaldı. Onları hallettikten sonra yolu açmaya başlayacağız. Önümüzdeki sezon yürüyüş turizmini geliştirerek sezonun 12 aya yayılmasına katkı vermeye çalışacağız. Bu parkur 200 kilometrelik güzergahta oluşturulacak. Parkur, Pınarlıbelen'den başlayıp tüm yarımadayı dolaşıp Turgutreis'te son buluyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ege'nin 'Mavi Boncuğu' Turizm Sezonuna Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement