Elazığ Demiryollarının Özelleştirilmesi Raylar Üzerinde Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Elazığ Demiryollarının Özelleştirilmesi Raylar Üzerinde Protesto Edildi

Elazığ Demiryollarının Özelleştirilmesi Raylar Üzerinde Protesto Edildi

Demiryollarının özelleştirilmesi uygulamaları Van'dan yola çıkan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyeleri tarafından geldikleri Elazığ Tren Garı'nda raylar üzerinde protesto edildi.

19.11.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demiryollarının özelleştirilmesi uygulamaları Van'dan yola çıkan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyeleri tarafından geldikleri Elazığ Tren Garı'nda raylar üzerinde protesto edildi. Van'dan 17 Kasım'da yola çıkan ve Elazığ Tren Garı'na gelen 50 kişilik grup, raylar üzerinde protesto gösterisinde bulundu. AKP şaşırma, sabrımızı taşırma, Demiryolu halkındır satılamaz, Söz yetki karar çalışanların, Yaşasın BTS, yaşasın KESK, Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek sloganları atarak demiryolu raylarından Elazığ Garı'na yürüdü. Yürüyüşlerinin 24 Kasım'da Ankara TCDD Genel Müdürlüğü önünde yapacakları oturma eylemiyle son bulacağını belirten Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Mali Sekreteri Erdal Uysal, Bugün biz demiryolcular, bir kez daha yollara düştük. Balıkesir, İstanbul Halkalı, Van, Antep ve Zonguldak garlarından başlayan yürüyüşümüz 24 Kasım'da Ankara'da TCDD Genel Müdürlüğü önünde son bulacak. Bizleri yollara düşüren, ismin de 'Adalet olan, ancak bu kelimenin tam tersi uygulamalar sergileyen AKP'nin ve AKP bürokratlarının demiryollarındaki 'adaletsiz' uygulamalarıdır dedi.

Yürüyüşlerine yarın Malatya, Sivas, Kayseri, Yozgat Yerköy'le devam ederek, 23 Kasım akşamı Ankara'da olacaklarını ve 24 Kasım sabahı TCDD Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptıktan sonra oturma eylemine geçeceklerini anlatan Uysal, AKP geçmiş yıllarda olduğu gibi, 2015 bütçesinin yükünü de yine halkın sırtına yıkmayı hedeflemektedir ve AKP hükümetinin dış politikaları sonucu bugün Suriye'ye yönelik askeri müdahale çığırtkanlığı eşliğinde Ortadoğu'da sürdürülen politikalar, bir yanda halkları birbirine düşman edip, sarılması zor yaralar açarken, içerde ve dışarıda uygulanan güvenlikçi politikalar sonucu, savunma harcamaları 2014 yılında olduğu gibi, 2015 yılında da bütçede ciddi bir yer taşıyacağı ve yine bu yükün biz emekçilerin sırtına yükleneceği ortadadır. Gelinen süreç; önümüzdeki dönemin pek çok açıdan daha da sıkıntılı olacağı, demiryolcular içinse ayrıca çalışma koşullarıyla ilgili pek çok sorun yaşanacağı, kazanılmış haklarının zarar göreceği bir süreç olacaktır diye konuştu.

BTS çalışanları, yapılan konuşmanın ardından Malatya'ya gitmek üzere yola çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ Demiryollarının Özelleştirilmesi Raylar Üzerinde Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement