Emep'den İsrail ve İsid Tepkisi: Akp, Işid'e de İsrail'e de Paralel Bir Partidir - Son Dakika
Güncel

Emep'den İsrail ve İsid Tepkisi: Akp, Işid'e de İsrail'e de Paralel Bir Partidir

Emep\'den İsrail ve İsid Tepkisi: Akp, Işid\'e de İsrail\'e de Paralel Bir Partidir

Emek Partisi Kayseri İl Başkanı İsmet Gümüşoluk, İsrail ve IŞİD terör örgütünün Ortadoğu'da yaptığı katliamlara tepki gösterdi.

13.07.2014 18:34

Emek Partisi Kayseri İl Başkanı İsmet Gümüşoluk, İsrail ve IŞİD terör örgütünün Ortadoğu'da yaptığı katliamlara tepki gösterdi. Bu konuda AK Parti Hükümetinin tavrını eleştiren Gümüşoluk; "AKP' nin dış politikası, emperyalizmin Ortadoğu'yu kana bulama politikalarına paraleldir. Evet, AKP, IŞİD'e de İsrail'e de paralel bir partidir ve Ortadoğu'da dökülen her kanın dolaysız sorumlusudur" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Emek Partisi Kayseri üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ve IŞİD'in de Irak'ta yaptığı katliamlara tepki gösterdi. Eyleme katılanlar, 'Katil ABD işbirlikçi AKP', 'Siyonist İsrail Filistin'den defol', 'İŞİD MİŞİD AKP'nin işleri', 'Ortadoğu halkları yalnız değildir', 'Filistin Rojava kalbimiz orada' şeklinde yazılı dövizler taşıdı. Emek Partisi Kayseri İl Başkanı İsmet Gümüşoluk, "Önce Rojava'ya yönelik IŞİD saldırısı teşvik edildi. Suriye'deki iç savaşta, tek dingin, halkının başka yerlere göç etmeden yaşayabildiği bölge olarak kalan Rojava da kana boğulsun diye, IŞİD'in Rojava'ya saldırıları karşısında hem bölgede her şeye burnunu sokan emperyalistler hem de bölgede kan akmasından şikayet ediyor görünen hükümetler, Rojava'ya yönelen IŞİD vahşetine ses çıkarmadılar, çıkarmıyorlar. Tersine Türkiye, Katar, Suudi Arabistan gibi IŞİD'le yıllardır içli dışlı olan ülkeler, bugün 'terörist örgüt' dedikleri IŞİD'in saldırılarını sessizlikle destekliyorlar" diye konuştu.

"AKP YAZILI AÇIKLAMA YAPIP İTİDAL ÇAĞRISINI AŞAMAMIŞTIR"

İsrail'in, Gazze'ye kara saldırısı hazırlığında olduğu ve bununda dünyanın gözleri önünde sürdürüldüğünü belirten Gümüşoluk, şöyle konuştu: "Yıllarca 'One minute' üstünden rant elde eden, 'İslam'ın koruyucusu' havaları atan Başbakan Erdoğan bile bu sefer sadece rakiplerinin 'Türkiye İsrail'le Filistin arasında tarafsız olmalıdır' dedikleri iddiası üstünden Filistincilik yapmakla yetinmektedir. Ama günlerdir süren İsrail saldırganlığı karışsında Erdoğan Hükümetinin Dışişleri Bakanlığının tavrı ise 'yazılı açıklama'yla yapılmış bir 'itidal çağrısı'nı aşmamaktadır. Rojava'ya yönelik saldırıya göz yumanlar, IŞİD'in yanında açıkça ya da üstü örtülü biçimde yer alanlarla İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları karşısında sessiz kalanlar ya da ona açıkça ya da üstü örtülü biçimde destek verenler aynı ülkeler, aynı politikaların sahipleridirö

"AKP ORTADOĞU'DA DÖKÜLEN HER KANIN DOLAYSIZ SORUMLUSUDUR"

Açıklamasında, "Ortadoğu'da halkların inançlarını istismar ederek din ve mezhep politikası yürüten bütün çevreler, Filistin için yanıp yakınıyor; İsrail'e verip veriştiriyorlar. Ama aynı çevreler Rojava'ya yönelik IŞİD saldırılarını ise destekliyorlar, hatta İŞID'e sempatilerini ifade etmekten çekinmiyorlarö diyen Gümüşoluk, ortaya çıkan bu tabloyu samimiyetsizlik ve çelişki olarak değerlendirdi. AK Parti İktidarını ve icraatlarını eleştiren Gümüşoluk, "Bölgede olup bitenlerin arkasında, bu olup bitenlerin müsebbibi görünen IŞİD ve İsrail'in eylemleriyle biçimlenen politikaların arkasında, ABD başta olmak batı emperyalizminin, bölgede Türkiye, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Irak gericiliklerinin planları ve çıkarları vardır. Bölgede gelişmeler izleyen, az çok nesnel değerlendirmeler yapan herkes bunu görmekte, bilmektedir. AK'nin dış politikası, emperyalizmin Ortadoğu'yu kana bulama politikalarına paraleldir. Evet, AKP, IŞİD'e de İsrail'e de paralel bir partidir ve Ortadoğu'da dökülen her kanın dolaysız sorumlusudur" şeklinde konuştu.

"EMPERYALİZMİN KİRLİ OYUNLARINA KARŞI ÇIKMALIYIZö

Vatandaşlara da seslenen Emek Partisi Kayseri İl Başkanı İsmet Gümüşoluk; "Filistinlileri ve Rojavalıları savunmak, bugün bölgede emperyalist ve bölge gericiliklerine karşı çıkmanın, halkların kendi kaderlerini tayin etmelerinin, aynı zamanda bölgede barışı, adaleti, özgürlükleri ve demokrasiyi savunmanın da tek yoldur. Her platformda Rojava ve Filistin'e yönelik saldırıları protesto etmek, her biçimde bölgeyi kana ateşe bulayan politikaları ve o politikaların uygulayıcılarıyla mücadele etmek, vazgeçilemez ve ertelenemez bir görev olmuştur. Mezhep, inanç ve milliyet ayrımlarına karşı; eşitliği, barışı ve kardeşliği savunan tüm Ortadoğu halkları, bu kanlı oyunu bozacaktır. Bize düşen, bundan öncesinden daha da fazla; mezhep çatışmalarına ve etnik ayrımcılıklara karşı, emekçiler olarak her milliyetten ve inançtan kardeşlerimizle daha fazla kenetlenmek ve emperyalizmin kirli oyunlarına karşı çıkmaktır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emep'den İsrail ve İsid Tepkisi: Akp, Işid'e de İsrail'e de Paralel Bir Partidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement