Ergenekon Davasında Tahliyeler - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davasında Tahliyeler

Eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Kılınç: "Maalesef Türkiye yargı konusunda hep kusurludur, hep sıkıntılıdır.

11.03.2014 18:45

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunurken İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla serbest kalan eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, "Maalesef Türkiye yargı konusunda hep kusurludur, hep sıkıntılıdır. İnşallah bu dönemden devleti idare eden herkes kendine bir ders çıkarır" dedi.

Tuncer Kılınç, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinin tahliye kararının ardından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumundan ayrıldı. Ailesi tarafından karşılanan Kılınç, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kılınç, "haksız, hukuksuz, vicdansız" bir yargılama nedeniyle 7 ay tutuklu kaldığını söyledi. Kılınç, Silivri Ceza İnfaz Kurumu 5 No'lu Cezaevi personeline de teşekkür etti.

Ukrayna ve Suriye'de yaşanan olayları hatırlatarak Türkiye'nin de sıkıntılı bir dönem geçirdiğini ifade ed Kılınç, Türkiye'nin birliğe ve bütünlüğe ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Bu coğrafya bize bunu zorluyor ama maalesef Türkiye bir şekilde ayrıştırılıyor. İnşallah bu ayrıştırma birbirimizi kucaklama fırsatına bir gün dönüşür" dedi.

Tamamen "haksız, mesnetsiz ve vicdansız bir yargılama sonucunda" Silivri Cezaevi'nde bulunduğunu aktaran Kılınç, şöyle konuştu:

"Son yargılamada şunu söyledim. Dedim ki 'Siz yargıçların çok büyük bir yük yüklendiğinizin farkındayım. Ne sizin yerinizde olmak isterdim ne de burada ifade veriyorum olmayı isterdim. Sizin durumunuz çok daha zor. Siz büyük bir vebal altındasınız. Yargının onurunu düşünmek durumundasınız' dedim ama bir şey anlatamadım. Bunu da söylerken Türk yargısı zaman içinde hep defolu olmuştur. Yani, hiçbir zaman tam bağımsız, tam yansız bir yargı olamamıştır. Her zaman siyasi güç kimdeyse onun peşine takılmıştır. Oysa devleti devlet yapan ana unsur, adalet unsurudur. Adaleti sağlayacak ana unsur da yargı sistemidir. Maalesef Türkiye yargı konusunda hep kusurludur, hep sıkıntılıdır. İnşallah bu dönemden devleti idare eden herkes kendine bir ders çıkarır. Bu ders ileriye dönük, bizim çektiğimiz sıkıntıların başkaları tarafından çekilmesine fırsat vermeyecek bir sonuca varır. Türkiye çok güzel bir ülke ama maalesef hak etmediği bir şekilde idare ediliyor. Buna üzülüyoruz. Bizim bütün sıkıntımız, hepinizin çok iyi bildiği gibi çağdaş insanlarız, biz Kemalist insanlarız, Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yoldan yürümeyi hedefledik. Halkımızın da aynı hedefte yürümesini istedik. Maalesef birileri de halkımızı karanlıklara doğru sürüklüyor. Türkiye bu sıkıntıyı daha çok yıllar maalesef yaşayacaktır. Ne zamana kadar, eğitim düzeyimiz belli bir duruma eriştikten sonra eğriyi doğruyu anlayacak ve kimin peşinden gideceklerinin bilincine varacaklardır umuduyla buradan çıkıyorum. Şüphe yok ki içeride bazı arkadaşlarımız haksız, mesnetsiz, vicdansız bir şekilde tutuluyorlar. Onlara da inşallah bir gün bu kapılar açılacaktır. O kapılar açılana kadar biz de onların arkasındayız. Bu mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadeleye devam edeceğiz."

Mehmet Eröz

Tutuklu kaldığı 30 ayın ardından İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edilen emekli Korgeneral Mehmet Eröz ise yargılamanın "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarını düşürmek, etkisini azaltmak isteyen bir zihniyet tarafından" gerçekleştirildiğini öne sürerek, şunları söyledi:

"Adil yargılanmış olsaydım inanın buna saygı duyardım. Ancak bırakın adil yargılamayı, yargılama dahi yapılmadı. Boş duvarlara konuştuk. Korgeneral rütbesiyle Genelkurmay Harekat Başkanlığı görevini yapmış, kolordu komutanlığı yapmış bir kişi olarak sözlerimize sunduğumuz belgelere itibar edilmedi. Devletin resmi belgelerine itibar edilmedi. Genelkurmay Başkanlığı'nın göndermiş olduğu belgelere itibar edilmedi. Ancak sahte ihbar mektuplarına ve düzmece polis tespit tutanaklarına itibar edilerek bizlere vicdanların kabul etmediği şekilde ağır cezalar verildi. Ancak şunu unutmamak lazım ki, hakikatlerin er geç ortaya çıkmak gibi bir özelliği vardır. Şu anda hakikat ortaya çıkmıştır ve milletin vicdanında da yerini bulmuştur."

Geride bıraktığı arkadaşları ve Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanıp, bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle tahliyesine sevinemediğini dile getiren Eröz,  kendilerine bugüne değin destek verenlere de teşekkür etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davasında Tahliyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement