Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika
Yerel

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek\'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

CHP Konya Milletvekili Kart: "Her işçi kardeşimizden alınan örnekler DNA araştırması için Ankara’ya gidip gelmemeli. Türkiye bunu artık Konya’dan da Karaman’dan da halledebilmeli. Türkiye’nin bu birikimi var"

09.11.2014 18:12

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına ilişkin, "Her işçi kardeşimizden alınan örnekler DNA araştırması için Ankara'ya gidip gelmemeli. Türkiye bunu artık Konya'dan da Karaman'dan da halledebilmeli. Türkiye'nin bu birikimi var" dedi.

Bazı incelemelerde bulunmak için Ermenek'e gelen Kart, partisinin ilçe binasında basın toplantısı düzenledi.

Acıların yaşandığı bir bölgede olduklarını belirten Kart, Yalvaç'ta elma toplamaya giderken hayatını kaybedenlerin Akşehir'de ikamet eden ailelerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Ailelere başsağlığı dileklerinde bulunduklarını ifade eden Kart, "Dün Akşehir'de gördüğümüz tabloyla bugün Ermenek'te, Sarıveliler'de, Aşağı Çağlar'da, Güneyyurt'ta gördüğümüz tablonun birbirinden farkı yok. Akşehir'de de Ermenek'in belde ve ilçelerinde de yoksulluğun ve bunun üzerinden sömürünün hükümet eliyle acımasızca, insafsızca nasıl gerçekleştirildiğini içimiz acıyarak gördük" diye konuştu.

Kart, Ermenek'te yaşanan maden kazasındaki arama kurtarma faaliyetlerini büyük bir özveriyle sürdüren sivil toplum örgütleri ve kamu çalışanlarına teşekkür etti.

Ermenek'te çok büyük sorumluluk duygusuyla gönüllü çalışmalar yapıldığını aktaran Kart, şunları kaydetti:

"O çalışmalar yapılırken diğer taraftan da en üst düzeyde yukarıdan bir bilgi kirliliğinin yaratılmak istendiğini görüyorsunuz. Orada birileri siyasi iktidar, Ankara, o kömür ocağındaki gerçeklerin olduğu gibi yansımasını istemiyor. Oradaki kamu görevlilerine 'Biz milletvekiliyiz' diyoruz, bize 'Hangi partinin vekilisiniz' diyorlar. O ne kadar acı bir tablodur, ne kadar yanlış bir sorudur. Biz oraya partinin vekili olarak gitmiyoruz. Oraya milletin vekili olarak gidiyoruz. Konya'nın, Türkiye'nin vekili olarak gidiyoruz. Önce insan olarak sonra da milletin vekili olarak gidiyoruz."

Kart, madende mahsur kalan 16 işçiye ulaşmanın çok önemli olduğunu, bu konuyla ilgili daha fazla bilgiyi kamuoyuyla paylaşmak gerektiğine işaret etti.

DNA araştırmasını çabuklaştıracak bir mekanizmaya ihtiyaç olduğunu aktaran Kart, şöyle devam etti:

"Her işçi kardeşimizden alınan örnekler DNA araştırması için Ankara'ya gidip gelmemeli. Türkiye bunu artık Konya'dan da Karaman'dan da halledebilmeli. Türkiye'nin bu birikimi var. Sürecin uzamaması bakımından, o çalışmanın bir an evvel sonuçlandırılması gerekiyor." - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement