Erzurum Doğu'da Sibirya Soğukları: Göle 28.4 - Son Dakika
Güncel

Erzurum Doğu'da Sibirya Soğukları: Göle 28.4

Erzurum Doğu\'da Sibirya Soğukları: Göle 28.4

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu'da sıfırın altında 28.4 derece ile Ardahan'ın Göle ilçesi Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu.

10.02.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu'da sıfırın altında 28.4 derece ile Ardahan'ın Göle ilçesi Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu.

Kar yağışının durmasının ardından Sibirya yüksek basıncın etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde dondurucu soğukları etkisini sürdürüyor. Dün gece Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi sıfırın altında 28.4 derece ile Ardahan'ın Göle ilçesi oldu. Termometreler yine sıfırın altında olmak üzere Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde 26, Erzurum Yakutiye'de 24.7, Ağrı'da 15, Muş'ta 14, Kars'ta 8 dereceyi gösterdi. Muş'ta kar kalınlığı 78 santime ulaşırken, Ağrı'da 74, Erzurum'da 37, Kars'ta 36, Ardahan'da 21, Erzincan'da 8 santim olarak ölçüldü. Kayak Merkezleri'ndeki kar kalınlıkları ise; Palandöken'de 185, Konaklı ve Sarıkamış'ta 160, Ergan'da 102 santimi buldu. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiğini Cuma gününden itibaren yağışlı havanın yeniden etkili olacağını bildirdi.

AĞRI'DA 225 KAPALI KÖY YOLUNDAN 85'İ AÇILDI

Kent merkezinde 74 santime ulaşan kar kalınlığının kırsal alında bir metreyi aşması üzerine Ağrı'da 225 köyün merkezlerle ulaşım bağlantısı kesildi. İl Özel İdare ekiplerinin aralıksız çalışmaları sonucu, 85 köy yolu kardan temizlendi. Diğer köy yollarını açma çalışmaları sürüyor. Bu kış döneminde şimdiye kadar 16 bin kilometre yolda kar mücalesi yapıldığına işaret eden İl Özel İdare Genel Sekreteri Sedat İnci, 59 iş makinesi, 8 ekip ve 80 personelle çalıştıklarını bildirdi. Grup köyler, taşımalı eğitim ve nüfus bakımından yoğun olan yerleşim birimlerinin yollarını kardan temizlemede öncelik verdiklerini ifade eden Sedat İnci, acil sağlık durumu, mahsur kalma, cenaze gibi durumlara ise ekiplerin anında müdahale ettiğini belirtti. İnci, kapalı köy yollarını bir en geç iki gün içinde tamamen açacaklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Doğu'da Sibirya Soğukları: Göle 28.4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement