Esenler'deki Silahlı Gasp - Son Dakika
Güncel

Esenler'deki Silahlı Gasp

Esenler'de, döviz bürosundan çıkan Suriyeli iş adamının önünü keserek, içinde yaklaşık 500 bin dolar bulunan çantayı alarak kaçtığı iddia edilen 9 kişiden 3'ü tutuklandı.

13.03.2015 14:04

Esenler'de, döviz bürosundan çıkan Suriyeli iş adamının önünü keserek, içinde yaklaşık 500 bin dolar bulunan çantayı alarak kaçtığı iddia edilen 9 kişiden 3'ü tutuklandı.

Bir inşaat firmasının yetkilisiyle bir daireye ilişkin satış anlaşması yapan Suriyeli iş adamı, 20 Şubat Cuma günü Esenler'deki döviz bürosundan içerisinde 500 bin dolar bulunan çantayla dışarı çıktı. Suriyeli iş adamının önü, silahlı kişilerce kesilerek, içi para dolu çantası çalındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nce yürütülen operasyonda, G.K, K.S, M.D.S, S.G, G.G, L.G, E.T, M.M, T.L. gözaltına alındı.

Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen yabancı uyruklu 9 kişiden K.S, M.D.S. ve S.G. tutuklandı.

Paranın sahibi Jalal Younes, polise verdiği ifadesinde, 1,5 yıldır İstanbul'da yaşadığını, tekstil işi yaptığını ve bir inşaat firmasının projesinden 5 daire aldığını anlattı.

Mağdur Younes, Kapalıçarşı'da bir kuyumcuda biriken 540 bin doları olduğunu, olay günü de dairelerin peşinatını yatıracağını belirterek, "Esenler-Otogar bağlantısında emniyet şeridinden gelen bir araç bize çarptı. Aynı anda 2 araç daha durdu. Bu araçlardan 6 kişi indi. Firmanın yetkilisinin bulunduğu taraftaki cama silahla vurdular. Dikkatimiz dağıldı, bu arada arka panelin kapısı açıldı, çantayı alarak kaçtılar" ifadelerini kullandı.

Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkış görüntülerini izleyen bir vatandaş, gözaltına alınan 9 kişiden birini tanıdığını ve bu kişinin gözaltına alınmadan birkaç gün önce Laleli'de bir mağazaya yüklü miktarda para bıraktığını, bu paranın iş adamından gasp edilen para olabileceği ihbarında bulundu.

Soruşturmayı yürüten savcının talimatı ile mağazaya giden emniyet güçleri, yaptığı araştırmada, şüpheli T.L'nin dükkana 39 bin dolar bıraktığını belirledi. Soruşturma kapsamında 39 bin dolara el konuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esenler'deki Silahlı Gasp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement