Eski Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Çözüm süreci bir aptallık süreci değildir, sen silahları yığacaksın, arada edepsizlikler yapacaksın, sonradan da şehirleri kasabaları havaya uçuracaksın ve biz çözüm süreci var diyerek biz bunlara göz yumacağız, hayır" dedi.

30.10.2015 00:26

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Çözüm süreci bir aptallık süreci değildir, sen silahları yığacaksın, arada edepsizlikler yapacaksın, sonradan da şehirleri kasabaları havaya uçuracaksın ve biz çözüm süreci var diyerek biz bunlara göz yumacağız, hayır" dedi.

Arınç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Manisalı 3 iş adamının AK Parti Manisa İl Teşkilatı üyelerine bir restoranda verdiği akşam yemeğine katıldı.

Ömrünün seçimlerle ve adaylıklarla geçtiğini anlatan Arınç, Türkiye'de vatandaşların en sıkıntılı zamanlarını koalisyon döneminde yaşadığını söyledi. Arınç, 13 yıl önce Türkiye siyasetinin dibe vurduğunu belirterek, AK Parti ile yeniden tek parti iktidarına dönen ülkenin çıkışa geçtiğini anlattı.

AK Parti'yi iktidardan indirebilmek için 4'üncü partiyi meclise koyma formülü bulduklarını anlatan Arınç, meclise giren CHP, MHP ve HDP'nin birbirleri hakkında en küçük olumsuz bir söylem içerisine girmediklerini söyledi.

Arınç, siyasi partilerin tek başına iktidar olma hesabı olması gerektiğini belirterek, "En büyüklerine sorduk, CHP sen tek başına iktidar olacakmısın? Artık ol be birader, 1950'de bir gittin 65 yıl geçti sen tek başına iktidar olamadın. Ne zaman olacaksın? Ben emekli oldum sen hala iktidar olamadın. 65 yaş memurlar için emekli yaşı kardeşim. Hakikatten 14 Mayıs'ta bir gittiler, gidiş o gidiş kardeşim. Biz seçim üzerine seçim kazanıyoruz. Ben Atatürk'ün kurduğu partiyim diyor, iyi o zaman iktidar ol, olamıyor. Devleti ben kurdum diyor, o zaman iktidar ol, olamıyor" diye konuştu.

HDP'nin PKK tutumu

7 Haziran seçimleri öncesinde de terör olaylarının yaşandığını hatırlatan Arınç, HDP milletvekillerinin terör örgütü PKK'nın yaptığı saldırılarda hayatını kaybeden kişilerle alakalı terör örgütüne karşı bir söylemde bulunmamalarını eleştirerek şunları söyledi:

"7 Haziran'dan sonra da nasıl olsa 80 kişiyiz barajı da aştık bundan sonra kimse bizi tutamaz daha da artarak bugüne kadar geldi. Şunu beklemek hakkımız değil mi? Şu vaatlerle yola çıktınız ve oy aldınız, peki şimdi bu şiddete karşı yönünüzü onlara çevirip de utanmıyor musunuz? Niye bu terörü yapıyorsunuz? Neden kan döküyorsunuz? Biz artık siyasi temsil noktasında parlamentoda güçlü bir parti olduk, biz artık sizin hakkınızı savunacağız, siyaset olarak savunacağız, şiddeti bırakın, silahları dağıtın sizi tanımıyorum dese, biz onları tebrik edeceğiz. Ben senden bunu bekliyorum zaten diyeceğim. Ancak onlara hiç bir söz yok."

Arınç, bir araştırma şirketinin bugün yaptığı açıklamada AK Parti'nin yüzde 47 oy oranı olduğunu belirterek, AK Parti'nin tek başına iktidar olma yolunda eşikte olduğunu ifade etti.

Herkesten Türkiye'nin geleceğini daha fazla düşünmesini isteyen Arınç, 7 Haziran'da AK Parti'nin vatandaşın attığı şefkat tokatını anladığını ve ayağını daha sağlam basacağını söyledi.

"Yıllarca 'evet' diyemediği için bekar kaldı"

Bülent Arınç, konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tekliflerine "hayır" dediğini anımsatarak şunları kaydetti:

"Geçende 'hayırda hayır var' dedi. Türkçeyi iyi bilmek lazım, 'hayır' vardır, 'hayır' vardır. Hayır, yapılan iyi işlerdir ve hayırda mutlaka hayır vardır. Hayırın karşılığı şerdir, iyiliğin karşılığı kötülüktür. Bir de evetin karşılığı hayır vardır. Aradaki farkı bilmiyor, eski model arabalara bindikçe bazı şeylere takılıp kalıyor adamcağız. Geçen arkadaşlarımızdan birisi espri yapıyor, 'zaten herşeye hayır dediği, evet diyemediği için de bekar kaldı ya' diyor. Masaya otursa 'evet' demesi lazım. Hoşgörülü bir insan olduğu söyleniyor, buradan da selamlarımızı kendisine iletelim ama yıllarca 'evet' diyemediği için bekar kalmış olduğunu söylüyorlar. Ben onların yalancısıyım."

Çözüm süreci yeniden başlayacak

Arınç, Türkiye'nin güçlü bir partiye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, çözüm sürecini AK Parti'nin başlattığını ve bu süreci yine partilerinin bitirebileceğini belirterek şöyle devam etti:

"Çözüm süreci bir aptallık süreci değildir. Sen silahları yığacaksın, arada edepsizlikler yapacaksın, sonradan da şehirleri kasabaları havaya uçuracaksın ve çözüm süreci var diyerek biz bunlara göz yumacağız, hayır. Elini silahtan çekeceksin, eylemlerini bitireceksin, silahlı militanların aynı Öcalan'ın 2013 nevruzunda dediği gibi 'silah dönemi bitti, siyaset ve fikir dönemi başladı, hepiniz dışarı çıkın' uyacaksanız uyacaksınız, uymayacaksanız da biz sizi mecbur edeceğiz. Dışarıya silahlarınızla beraber çıkacaksınız süreç tamamlanacak, ondan sonra gelenlerle gidenlerle Türkiye'de artık siyasetin, fikirlerin konuşulduğu bir süreci Allah'ın izniyle yeniden başlatacağız. Yaraları saracağız tamir edeceğiz, dağdan indireceğiz, Mahmur'dan getireceğiz, silahlı öldürme olaylara katılmadığını bildiğimiz herkese elbette Türkiye'de hayat hakkı olacak, rehabilitasyon yapacağız, iş vereceğiz, destekleyeceğiz. Bütün bunlar bizim çıkardığımız kanun içresinde var."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da bu topraklarda memleketi için çalışanların egemen güçler tarafından engellendiğini belirterek, Adnan Menderes'in de bu nedenle asıldığını ifade etti.

Darbelerle insanları korkuttuklarını anlatan Özdağ, 2001 yılında Bülent Arınç'la yola çıkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de büyük kalkınma hamleleri yaptığını söyledi.

Özdağ, bireysel özgürlükler, eksiklikler varsa TBMM'nin bunun için olduğunu ifade ederek, "HDP, CHP, MHP ve AK Parti milletvekilleri bunun için var. Kalkıp bunun dışında başka yollara tenezzül etmek başka niyetler peşinde koşmak demektir. Bizler bireysel özgürlükleri tatmin etme noktasında çok ciddi hamleler yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz ve beraberce yaşayacağız bu topraklarda" dedi.

Geceye AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Murat Baybatur, AK Parti Manisa İl Başbakanı Zülfikar Gürcan ve teşkilat üyeleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement