Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, sandığa tehdidin demokrasi ve millet iradesine yönelik olduğunu belirterek, "Buna asla izin, fırsat vermeyiz, devlet de gereğini yapar çünkü devlet hepimiziz" dedi.

22.05.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, sandığa tehdidin demokrasi ve millet iradesine yönelik olduğunu belirterek, "Buna asla izin, fırsat vermeyiz, devlet de gereğini yapar çünkü devlet hepimiziz" dedi.

Tekman ilçesindeki Hükümet Konağı Meydanı'nda halka hitap eden Ala, ülkede istikrarın önemli olduğunu söyledi.

AK Parti hükümetlerinin çalışmaları hakkında bilgi veren Ala, daha sonra Hınıs ilçesine geçti. Ala, Cumhuriyet Caddesi'nde ilçe sakinlerine seslenerek, Türkiye'nin önüne hedefler koyduklarını, 2002'den 2015'e getirdiklerini anlattı.

Konuşması zaman zaman "Hınıs seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla bölünen Ala, "Hınıs'la gurur duyuyorum. Hakkınızı helal edin, bu yağmurlu havada burada bulunduğunuz için" ifadesini kullandı.

Çözüm Süreci'ni başlattıklarına değinen Ala, 2002'den beri hakkın, hukukun tesis edildiği süreç yaşadıklarını kaydetti.

"Bizde tehdide pabuç bırakacak göz var mı?"

Ala, "Bazıları diyor ki baskıyla, tehditle bunları aldık. Biz de tehdide pabuç bırakacak göz var mı? Eğer tehditle, şantajla, saldırıyla alıyorduysan, neden 90'lı yıllarda alamadın? O zaman da alası vardı, alamadın. Biz milletimizin yüreğinden bize ne söylediğini biliyoruz" şeklinde konuştu.

Bir partinin genel başkanının " Kudüs, Yahudilerin merkezidir" dediğini anlatan Ala, şunları dile getirdi:

"Demokrasinin güzelliği... Bakın, şimdi insanların şurasına gizlenmiş ne varsa onu söylettiriyor, cevabı sandıkta vereceksiniz. Selahaddin Eyyubi'nin torunları, siz sandıkta cevap vereceksiniz. Diyeceksiniz ki 'Ey Selahattin Demirtaş, orası Kudüs Müslümanlarınındır. Kudüs'ü dedelerimiz aldı ve şimdi kimseye onu vermeyiz. Bunun cevabı da sandıkta şudur' diyeceksiniz."

Sağanak altında sözlerine devam eden Ala, toplam yatırımların tutarının 200 milyon lira olduğunu, bunların eskiden hayal bile edilemediğini belirtti.

Ala, eskiden yasakların olduğunu, ana dilde 24 saat Kürtçe yayın yapıldığını, hakları teslim ettiklerini ancak istismarları da önlediklerini vurguladı.

"Milletin iradesine herkes saygı gösterecek"

Herkesin sandıklara giderek hür iradesiyle kimi istiyorsa onu seçeceğini aktaran Ala, "Sandığa tehdit, demokrasiye, millet iradesine tehdittir. Buna asla izin, fırsat vermeyiz, devlet de gereğini yapar çünkü devlet hepimiziz. Milletin iradesine herkes saygı gösterecek, seçimler de güvenlik içinde yapılacak. İçişleri Bakanlığımız da devletimiz de Allah'ın izniyle önlem alıyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin dünya ölçeğinde en gelişmiş ilk on ülke arasına girecek projeler gerçekleştirdikleri bilgisini veren Ala, ülkenin üçüncü havalimanını yaptığını, Avrupa'nın merkezini İstanbul'a taşıdığını söyledi.

Ala, şöyle devam etti:

"Bütçeden beş kuruş vermeden bunu sizlerin verdiğiniz oyla yapıyor. Bakın, yanı başımızda Suriye, Irak ne hale geldi. Elimizden gelen yardımı da yaptık. Biz yapmasaydık bu Kobani (Ayn-el Arap) meselesini burada çok istismar edenleri gördük. Oranın bütün yardımlarını biz gönderdik, sen neden bahsediyorsun? Yani oradan 200 bin kardeşimiz geldi ve biz onlara o gün, aynı anda kapıyı açtık. Biz yürekten kardeşiz. Biz parti kardeşi de değiliz, biz 'İnananlar kardeştir' düsturunun kardeşiyiz. Orada bir kardeşimiz sıkıntıya düşmüş, bırakır mıyız? Bırakmayız."

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de ilçeye yapacakları bazı yatırımların tehditlerle engellenmeye, geciktirilmeye çalışıldığını anlattı.

Bu arada, ilçe sakinleri, mitingi kendilerine dağıtılan yağmurluklar, şapkalar ve şemsiyeleriyle izledi.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement