Eskişehir -Destici: Güvenliğimiz Allah?a Emanet - Son Dakika
Güncel

Eskişehir -Destici: Güvenliğimiz Allah?a Emanet

Eskişehir -Destici: Güvenliğimiz Allah?a Emanet

Destici: Güvenliğimiz Allah'a emanet Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ankara'nın göbeğinde bu kadar güçlü bombaların patlatılması Türkiye'de artık her yerin güvensiz olduğu gerçeğiyle bizi yüz yüze getiriyor.

12.10.2015 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Destici: Güvenliğimiz Allah'a emanet

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ankara'nın göbeğinde bu kadar güçlü bombaların patlatılması Türkiye'de artık her yerin güvensiz olduğu gerçeğiyle bizi yüz yüze getiriyor. Güvenliğimiz Allaha emanet" dedi.

Eskişehir'de şehit Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin'in cenaze törenine katılan Mustafa Destici, cenaze sonrası BBP İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşma yaptı. Destici, yeterli askeri eğitim almayan ve modern silahla donatılmayan gençlerin gönderildikleri kırsalda şehit olduklarını savundu.

'ASKERİMİZ,POLİSİMİZ AV OLMAKTAN ÇIKIP AVCI POZİSYONUNA GEÇMELİ'

Terörle mücadelenin deneyimli, profesyonel, bölgeyi bilen, en az teröristten daha iyi bilen, onlardan daha dayanıklı mobil birliklere yapılması gerektiğini belirten Mustafa Destici şöyle devam etti:

"Ama son hadiseler de bize bunu gösterdi ki maalesef hala önlem alınmış değil hala gerekli çalışmalar tamamlanmış değil. İşte 7 aylık bir jandarma uzman çavuş Tokat Turhal'da Erzurum Şenkaya kırsaldaki operasyona gönderiliyor ve orada şehit oluyor. Şehit olabilir, buna bir şey demiyoruz ama hala neden bu mücadele deneyimli profesyonel yapılmıyor. Hala bizim askerliğimi yaptığımız G 3 silahlarıyla mücadele ettiklerini söylüyorlar. Bu modernizasyonlar neden yapılmıyor? Neden benim askerimin polisimin elinde güçlü silahlar yok. PKK'nın elinde son model Amerikan, Rus silahları var. Terörle mücadelede mutlaka ve mutlaka profesyonel ve mobil birliklerle yapılmalı. Askerimiz ve polisimiz av olmaktan çıkıp avcı olma pozisyonuna geçmeleri lazım."

'İZMİR'DE DE PATLAYABİLİR'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'nın göbeğinde iki canlı bombanın ya da bombaların patladığını ancak Türkiye'yi yönetenlerin, Türkiye'nin güvenliğinden sorumlu olanların bunu önleyemediklerini söyledi. Terörü lanetleyen Destici şöyle konuştu: "Önceden bu istihbarat bilgisini alamıyorlar emniyet bunu engelleyemiyor. Hangi eylem olursa olsun insanlar hangi görüşe sahip olursa olsun bizim tam zıt görüşümüzde de olabilirler farklı etnik kökene farklı mezhep anlayışına da sahip olabilirler. Ama hiç birisi bunların onların yaptığı eylemde yürüyüşte bomba patlatılmasını asla hiç kimsenin kabul etmemesi gerekir. Biz birere daha lanetliyoruz.Tabii ki burada devletin yönetenlerin açıklamaları da bizi ilerisi için kaygılandırıyor. Yani bunun önlenemeyişi Ankara'nın göbeğinde bu kadar güçlü bombaların patlatılması Türkiye'de artık her yerin güvensiz olduğu gerçeğiyle bizi yüz yüze getiriyor. Yani Diyarbakır'da da patlayabilir, Ankara'da da patlayabilir, Cizre'de de patlayabilir İzmir'de de patlayabilir Allah muhafaza. Güvenliğimiz Allaha emanet. "

'HÜKÜMET ÜYELERİ AK PARTİLİ'

Ankara'daki patlamanın ardından bakanların yaptığı açıklamaları da eleştiren Destici konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ne diyor ilgililer, yetkili makamlar. 'Patlama miting alanında olmamış miting alanında gerekli tedbirler alınmış miting alanına gitmek için toplandıkları yerde olmuş.'Kardeşim siz sadece Ankara'da miting yapılacak alanın mı güvenliğinden sorumlusunuz? Türkiye'nin her tarafının güvenliğinden siz sorumlu değil misiniz? Ne demek, bu nasıl bir cevap bu? Bakan böyle söylüyor kendini kurtarmak için. Başbakan da diyor ki 'biz seçim hükümetiyiz. Yani biz seçimlere götürmekle sorumlu bir hükümetiyiz. Yani bu iş bizim sorumluluğumuz da değil bize bu kadar yüklenmeyin' diyor. Halbuki ne olursan ol bu hükümetin adı kanunen seçim hükümeti olabilir. Şu anda hükümetin üyelerinin tamının biz bağımsızlarla da Ak Partili olduğunu biliyoruz. Resmi de olmamasına rağmen bazılarının fikren zihnen Ak Partili olduğunu biliyoruz. Görüyoruz bağımsız diye atanan bakanlar il il dolaşıp Ak Partiye oy istiyorlar."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir -Destici: Güvenliğimiz Allah?a Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement