Eskişehir Film Festivali'nde Onur Ödülleri Verildi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Film Festivali'nde Onur Ödülleri Verildi

Eskişehir Film Festivali\'nde Onur Ödülleri Verildi

15. Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nde bu yılki onur ödülleri Münir Özkul, Ayşen Gruda ve Halit Akçatepe'ye verildi.

04.05.2013 05:58  Güncelleme: 09:05

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nin düzenlediği '15'inci Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nde bu yılki onur ödülleri sinema sanatçıları Münir Özkul, Ayşen Gruda ve Halit Akçatepe'ye verildi.

Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nin açılış töreni bu akşam Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'deki Sinema Anadolu Salonu'nda yapıldı. Törene Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, yönetmenler ve sinema sanatçıları ile çok sayıda davetli katıldı.

FİLM PLATOSU İÇİN 625 DÖNÜMLÜK ARAZİ HAZIRLANDI

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın'da yaptığı konuşmada Eskişehir'e Film Platosu ve Medya Serbest Bölgesi kurulması için gerekli projeyi hazırlayıp bakanlığa sunduklarını söyledi. Rektör Aydın şunları kaydetti: "Bu film festivalini artık daha profesyonel hale getirmeliyiz. Bu sektörü endüstriye dönüştürmeliyiz. Burada okuyan, mezun olan arkadaşlarımız boynu bükük gitmemeli. Mezun olduğu zaman endüstride yerlerini almalı. Bu film festivalinde Anadolu Üniversitesi'nde üretilen filmler gösterilmeli. Şuanda 2 tane var. Bunlar çoğaltılmalı. Bu konuda Eskişehir'de bir film platosu ve medya serbest bölgesi kurulması konusunda Türk yapımcılarla, uluslararası yapımcılarla görüştük. Fizibilitemizi, projemizi tamamladık, götürdük Ekonomi Bakanlığı'na. Eskişehir'den Anadolu Üniversitesi Liderliği'nde, 2 Eylül Kampüsümüzün hemen bitişiğinde 625 dönüm araziyi de hazırladık. Bütün her şey hazır. Para istemiyoruz, pul istemiyoruz. Yatırımcısı hazır, ortağı hazır, alt yapısı, insan gücü, teknik alt yapısı, stüdyoları, platosu hazır. Bu plato Eskişehir Film Festivali ile birleştiği zaman amacına ulaşacaktır."

ONUR VE EMEK ÖDÜLLERİ

Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nde bu yılki 'Onur' ödülleri Münir Özkul, Ayşen Gruda ve Halit Akçatepe'ye verildi. Sinema 'Emek' ödüllerini ise Türkiye'de ilk film arşivini yaratan Prof. Dr. Sami Şekeroğlu, Avrupa Film Akademisi üyesi Ahmet Boyacıoğlu ile Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen film haftalarının koordinatörlüğünü yapmış olan Başak Emre aldı.

Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Münir Özkul'un ödülünü kızı Güner Özkul'a Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın verdi. Duygulu anlar yaşayıp gözyaşlarına hakim olamayan Güner Özkul, "Her türlü ideolojinin peşinde koşan, birbirine destek ya da düşman olan herkesin bir elin parmaklarından daha az olabilecek ortak paydalarından biridir babam. Herkes için güzel insandır. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Törene televizyon dizi film çekimleri nedeniyle katılamadığı belirtilen Ayşen Gruda'nın teşekkürlerini belirttiği bir video kaydı ise ekrandan konuklara izletildi. Yine törene katılamayan Halit Akçatepe'nin ödülünü ise kendisine iletmek üzere sanatçı Uğur Polat'a İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon verdi.

Ödül töreninin ardından 15'inci Uluslarası Eskişehir Film Festivali Srdan Golubovic'in yönettiği, 'Circles' (Kesişen Hayatlar) adlı filminin gösterimiyle başladı. 3-12 Mayıs 2013 tarihleri arasındaki festivalde 49 uzun, 58 de kısa metrajlı film gösterime sunulacağını belirtildi.

KIRMIZI HALIDAKİ SOKAK KÖPEĞİ

Bu arada festival açılışının düzenlediği Sinema Anadolu Salonu'nun önünde davetliler için serilen kırmızı halının üzerinde siyah bir sokak köpeği uzun süre yattı. Halı üzerindeki köpek davetlilerin ilgisiyle karşılaştı. Açılış töreni için gelenler kırımızı halı üzerinde yatan köpeği cep telefonlarıyla fotoğrafını çekti. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon da açılış konuşmasında, "Bizim her sene bir festival köpeğimiz oluyor. Köpekler her yıl değişiyor, ama açılış töreninde bizi yalnız bırakmıyorlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Film Festivali'nde Onur Ödülleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement