Fatsa'da Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da Kan Bağışı Kampanyası

Fatsa Kaymakamlığı çalışanları "Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can" kampanyasına destek olmak için kan bağışladı.

23.03.2015 16:35

Fatsa Kaymakamlığı çalışanları "Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can" kampanyasına destek olmak için kan bağışladı.

Fatsa Hükümet Konağı önünde kurulan stantta kurum müdürleri, daire amirleri ve çalışanları kan bağışında bulundu.

Türk Kızılayı Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılı içerisinde 15 bin 973 ünite kan topladıklarını söyledi.

Dönmez, bu yıl 20 bin ünite kan bağışı toplamayı hedeflediklerini belirterek, "Şu ana kadar 20 bin kan bağışı hedefinin yüzde 20'sini soğuk havaya rağmen tamamladık. Yani 4 bin ünite kan topladık. Basında yer bulduğumuz için kan bağışına destek her gün artıyor. İl ve ilçelerdeki mülki amirlerimizin desteğini hiçbir şekilde yabana atamayız" dedi.

Altınordu ilçesi Köprübaşı mevkisinde haftada 3 gün stant açtıklarını anlatan Dönmez, "Vatandaşlarımız, kanver.org adresinden nerelerde kan verebileceklerini takip edebilir. Altınordu, Fatsa, Ünye, Kumru, Korgan gibi ilçelerimizde kan bağış oranı yüksek, yalnız Gülyalı, Çamaş ve Kabadüz ilçelerimizde çok düşük" diye konuştu.

Fatsa Kızılay Derneği Başkanı Erdi Şevketoğlulları ise kanın tek kaynağının sağlıklı bağışçılar olduğuna dikkati çekerek, "Kan bağışı hem toplumsal hem de kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verirsek vücut yeni kan üretir ve bu, vücut için yararlıdır. Fatsalı vatandaşlar bu konuda çok duyarlı. Kan vermenin hayat kurtaracağı bilincinde olmaları bizim için çok sevindirici. Kan veren vatandaşlarımıza Kızılay adına çok teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatsa'da Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement