Fethiye Bakan Eroğlu'ndan Rejim Şakası - Son Dakika
Güncel

Fethiye Bakan Eroğlu'ndan Rejim Şakası

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla'nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde toplam 26 milyon lira değerindeki üç tesisin temel atma törenine katıldı.

24.02.2017 01:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla'nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde toplam 26 milyon lira değerindeki üç tesisin temel atma törenine katıldı. Fethiye'deki konuşmasında, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda 'evet' desteği isteyen Bakan Eroğlu'nun rejim şakası töreni izleyenleri güldürdü. Bakan Eroğlu, "Bazıları diyor ki 'Rejim elden gidiyor.' ya ne rejimi gidiyor. 'Rejim' denilince ben, 'şişmanlar zayıflasın' diye gıda rejiminden söz ediyorlar sandım. Rejim Cumhuriyet, teminatı da bizleriz" dedi.

Muğla programına Seydikemer'den başlayan Bakan Veysel Eroğlu, ilk olarak Seydikemer Belediyesi'ni ziyaret etti. AK Partili Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ile görüşen Bakan Eroğlu, daha sonra Seydikemer Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda Devlet Su İşleri (DSİ) Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı. Törende Bakan Eroğlu'na Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve Muğla Valisi Amir Çiçek eşlik etti.

"SEYDİKEMER'İ ÇİÇEK GİBİ YAPACAĞIZ"

Meydanı dolduran yaklaşık 2 bin kişiye seslenen Bakan Eroğlu, Seydikemer'e ilçe olduğu günden bu yana 166 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Seydikemer'i tabiat turizmine açmak istediklerini anlatan Eroğlu, "Seydikemer'i çiçek gibi yapacağız. Bunun sözünü veriyorum. Eşen Çayı'nı ıslah ettik. Dere ıslahından kazandığımız yer var. Onu da mesire alanı olarak kadınlarımıza armağan ediyoruz. Seydikemer'i tabiat turizmine açmak istiyoruz. İlçemizi turizm merkezi haline getireceğiz" dedi.

Muğla'ya 86 milyon liralık 11 tesisin temel atma töreni için geldiğini belirten Bakan Eroğlu, "Muğla eski Türkiye'de unutulmuş bir ildi. İlk defa Muğla'yı biz hatırladık. Buradaki baraj, gölet, sulama tesisleri ve dere ıslahlarını hızla tamamladık. Şu ana kadar hükümet olarak Muğla'ya 13 milyar liralık yatırım yaptık. Bunun 3 milyar civarı bakanlığımıza ait, yani rekor bizde. 6 baraj inşa edildi, 48 dere ıslah edildi. 123 milyon fidanı toprakla buluşturduk. İki şehir ormanı, üç bal ormanı, 75 mesire alanı hizmetinize sunduk. 27 otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu, üç havaalanı meteoroloji ölçüm istasyonu, yedi deniz meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk. Artık Muğla'nın bütün ilçelerin de hava durumunu anlık olarak Japonya'dan, Almanya'dan görülebiliyor" diye konuştu.

"ORMANI MİLLETİN HİZMETİNE SUNDUK"

Bundan böyle ormanları da milletin hizmetine açtıklarını aktaran Bakan Eroğlu, "Önceden orman kanunu vardı. Ormanlara girilmezdi. Şimdi artık her şey millet için. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçiyoruz. Sizlere ormanda gelir getirecek ceviz, çam fıstığı, badem, incir ne istiyorsanız dikiyoruz. 3 yıl biz bakıyoruz. Daha sonra en yakın mahalledeki vatandaşa, parselleyip kurayla veriyoruz. 49 yıl boyunca bakımı ve geliri vatandaşımıza ait" dedi. Eroğlu, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumda vatandaşlardan 'evet' desteği isteyerek ilçedeki programını sona erdirdi.

BAKAN EROĞLU'NDAN 'REJİM' ŞAKASI

Ardından karayoluyla Fethiye'ye geçen Bakan Eroğlu, DP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından yürüyerek Beşkaza Meydanı'na gelen Eroğlu ve beraberindeki heyet, DSİ Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı. Meydandaki vatandaşlarla tek tek selamlaşan Eroğlu, Fethiyeliler'den de 16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa değişikliği referandumunda 'evet' desteği istedi. Konunun parti değil, memleket meselesi olduğunu söyleyen Eroğlu'nun rejim şakası ise katılımcıları güldürdü. Bakan Veysel Eroğlu şöyle konuştu:

"18 maddelik anayasa değişikliği söz konusu. Büyük Türkiye hedeflerinin gerçekleşmesi için 'evet' diyoruz. Bazıları diyor ki 'Rejim elden gidiyor.' ya ne rejimi gidiyor. 'Rejim' denilince ben, 'şişmanlar zayıflasın' diye gıda rejiminden söz ediyorlar sandım. Rejim Cumhuriyet, teminatı da bizleriz. Hedefimiz hızlı kararlar alan, koalisyonlarla zaman kaybetmeyen güçlü Türkiye. Artık 18 yaşındaki gençlerimize seçilme hakkı veriyoruz. Türkiye'de 7 milyon gencimiz var. 'Hayır' diyenler neden itiraz ediyor. 18 maddeyi okuyup öyle itiraz etsinler. Meclisin etkisi kaybolacakmış. Öyle bir şey yok. Şu anda Cumhurbaşkanımızdan vatana ihanet dışında hesap sorulamıyor. Ama yeni sistemde Cumhurbaşkanı icranın başında oluyor. Hızlı karar veriyor ve hesap sorulabilir hale geliyor. Meclis de belli bir çoğunluk sağlanırsa Cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi'ne gönderilebiliyor. Geçmişteki Türkiye'ye bakın bir anayasa kitapçığı atıldı, ülkede kriz aldı. Geçmişteki tüm cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında kavga olmuştur. 1923'ten bu güne kadar 65 hükümet gelmiş. Bir hükümetin ortalama görev süresi 17 ay. Bizim dönemi çıkarın 10 ay kalır. İstikrar var mı şimdi burada? 17 ayda hükümet nasıl büyük projelere imza atar. ABD'de de tüm başkanlar süresini tamamlamış bir başkan dışında. Biz mecliste görevimizi yaptık. Artık söz de karar da milletin."

Fethiye Bakan Eroğlu\'ndan Rejim Şakası
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye Bakan Eroğlu'ndan Rejim Şakası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement