Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni

İstanbul genelinde 41 bin 876 eser arasından dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Başbakan Erdoğan'ın elinden aldı Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Alacacı: "Şükürler olsun ki, bugün Türkiye büyük bir değişim yaşıyor.

30.05.2014 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği'nce (MTTB), İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki törende konuşan Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı, Hazreti Peygamber'in İstanbul'un fethiyle ilgili hadis-i şerifinin İslam medeniyetine büyük bir fetih şuuru aşıladığını belirterek, "Şükürler olsun ki, bugün Türkiye büyük bir değişim yaşıyor. Bu değişim, fetih ruhuna sahip idarecileriyle milletin adına ve millet için yapılıyor. Millet, iradesine, gücüne sahip çıkıyor ve vesayetten kurtularak prangalarını çözüyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan ve arkadaşlarının fetih ruhuna sahip olduğunu yineleyen Alacacı, 2023 Türkiye'sinin bugünden daha ileride ve müreffeh olacağını dile getirdi.

MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel de sözlerine, Hazreti Muhammed'in İstanbul'un fethiyle ilgili hadis-i şerifini okuyarak başladı. Fatih Sultan Mehmet'in kişiliği ve hayatı hakkında bilgiler veren Karayel, onun gençler için örnek bir şahsiyet olduğunu vurguladı.

Genç Birlik Başkanı Ömer Önder Haberdar ise Türkiye'nin yaşadığı değişime işaret ederek, tarihten utanılan bir anlayıştan, geçmişine sahip çıkan bir Başbakan'ın misafir olduğu organizasyonlara tanık olduklarına dikkati çekti. Haberdar, konuşmasında, fethin öncesindeki fikri ve ilmi altyapıya değinerek, fetih sonrası inşa edilen medeniyet hakkında bilgiler verdi.

Etkinlikten notlar

Davetliler, Sinan Erdem Spor Salonu'nu program başlamadan önce doldururken, Türkiye'nin birçok yerinden MTTB mensupları da salondaki yerlerini aldı. Program için salona büyük bir platform kuruldu. Spor salonunun tavanına tarih boyunca kurulmuş 16 Türk devletinin bayrakları asılırken, davetli öğrencilere Türk bayrakları verildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın devamında Türk Halk Müziği sanatçısı Uğur Işılak, sevilen eserlerini seslendirdi.

Konserin ardından Başbakan Erdoğan, öğrencilerin yoğun tezahüratlarıyla salona girdi. Öğrenciler, "Büyük Başkan, büyük Türkiye", "Türkiye seninle gurur duyuyor" ve "Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın" sloganları atarken, Erdoğan, kendisi için ayrılan platformu kullanarak tüm salonu gezdi. Erdoğan, öğrencilere karanfil atarken, uzun süre ayakta alkışlandı.

Erdoğan'ın konuşması sırasında slogan atmaya devam eden öğrenciler, fethin temsili olarak anlatıldığı el yapımı büyük bir poster açtı.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, dereceye giren öğrencilere hediyelerini vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlik sonunda Erdoğan'a, Birlik Vakfı yöneticileri tarafından hediyeler takdim edildi.

Etkinliğe, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da katıldı.

"Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışması

İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü sebebiyle Birlik Vakfı, MTTB ve Genç Birlik tarafından, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle İstanbul'daki liseler arasında düzenlenen yarışmaya, 39 ilçeden 41 bin 876 kompozisyon gönderildi.

Yarışmaya katılan ve ödül alan öğrencilerden birinciye 100 gram altın, tatil, Fatih Sultan Mehmet tuğrası, altın Türk bayrağı rozeti, Müze Kart, kitap seti, madalya ve teşekkür tablosu verildi. İkinciye 50 gram altın, tatil ve çeşitli hediyeler verilirken, üçüncü öğrenciyse 30 gram altın ve tatille ödüllendirildi.

Maltepe Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esra Nur Erdoğan, "Soğuk Pencereden İstanbul" eseriyle birinci, Küçükköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Fatih Uçar, "Feth-i Mübin" eseriyle ikinci, Beykoz Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Aleyna Nur Yılmaz da "Gönüller Fatihi" eseriyle üçüncü olurken, dereceye giren diğer öğrenciler şöyle; Beyza Balaban, Derya Koç, Esra Önen, Cansu Adkuvayçin, Kenan Yasin Sarıgül, Hatice İrem Tasay ve Fatih Andı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement