Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

19.07.2016 15:04

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü ve Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, yaptıkları ortak basın açıklamasında, halkın sandığa ve demokrasiye sahip çıktığını söyledi.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen toplantıda ortak bildiriyi okuyan Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Bertan, darbe girişimi haberlerinin ortaya çıktığı gece, oda ve borsa camiası olarak tepkilerini ilk anda ortaya koyduklarını kaydetti.

Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğramasının Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olduğunu ifade eden Bertan, şunları aktardı:

"Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük mutluluk duymalıdır. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısında dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece Gazi unvanına bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz. Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır."

"Allah'a şükür milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah'ın yardımıyla bu belayı, bu fitneyi durdurduk." diyen Bertan, "Bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz.

Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement