Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Burdur'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

22.07.2016 00:50

Burdur'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Köprübaşı mevkiinde toplanan vatandaşlar Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi mehteran takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimine tepki gösterdi.

Şehitler için saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu. Demokrasi nöbetinde eski Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da Kur'an-ı Kerim okudu.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan dev ekranda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafları "Birlikte başardık, birlikte Türkiye'yiz" yazısı yer aldı.

Meydandaki vatandaşlara telefon bağlantısı ile hitap eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Burdurluları selamlayarak Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmed'e Mektup" şiirini okudu. Zeybekci, "Durmak yok, nöbete devam." dedi.

Telefon bağlantısı ile vatandaşlara konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da Türkiye'nin tarihi günler yaşadığını söyledi.

Türkiye tarihinde unutulmayacak bir kanlı kalkışma ile darbeler döneminin kapandığını belirten Yalçın, "Millet olaya el koymuştur. 1960'ta, 1971'de ve 1980'de millet sokaklara inemediği için her 10 yılda bir tekrarlayan bu olaya millet el koymuştur." diye konuştu.

AK Parti Burdur İl Başkanı Süleyman Faki ise siyasi görüşleri ne olursa olsun bütün vatandaşların meydanda demokrasiye sahip çıktığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement