Fırat, Hükümetin Suriye Poltikasını Övdü - Son Dakika
Yerel

Fırat, Hükümetin Suriye Poltikasını Övdü

Fırat, Hükümetin Suriye Poltikasını Övdü

Eski AK Parti Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, hükümetin Suriyeli sığınmacılara yardım elini uzatmasının takdirle karşılanan bir davranış olduğunu belirtti.

31.08.2012 18:40  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski AK Parti Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, hükümetin Suriyeli sığınmacılara yardım elini uzatmasının takdirle karşılanan bir davranış olduğunu belirterek, "Tüm dünya bu zulme seyirci kalmaktadır. Fakat Türkiye yaralarını sarmakta, sıcak yemek vermekte ve onlara kucak açmaktadır" dedi.

Kahta Belediyesi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Fırat, AK Parti'nin idari yapısı, Kürt sorunu, PKK, Gaziantep'te düzenlenen terör saldırısı, Adıyaman'daki Suriyeli sığınmacılar konularında açıklamalarda bulundu.

Kendi isteğiyle aktif siyaseti bıraktığını ama AK Parti'yi bırakmadığını ve bırakmayacağını ifade eden Fırat, şöyle konuştu:

"AK Parti kurucu üyesiyim. AK Parti'de kısa da sürse genel başkan yardımcılığı yaptım. MYK üyeliği de yaptım. Ben bu görevlerimin hepsinden kendi isteğimle ayrıldım. Kesinlikle aktif siyaset düşünmüyorum. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çok uzun süre siyaset yaptım. Başbakanı o kadar iyi tanıyorum ki güldüğünde bile neyi ifade etmek istediğini bilirim. Numan Kurtulmuş'un bazı taleplerle AK Parti'ye geldiğini ifade edenler var. Şu iyi bilinsin ki AK Parti'ye kimse koşullu olarak gelemez. AK Parti grup olarak kimseyle masaya oturmaz. Kim gelirse gelsin koşulsuz olarak gelir."

Kürt sorununun, PKK sorunuyla aynı olmadığını belirten Fırat, Kürt sorununun çözüleceğini fakat PKK sorununun çözülemeyeceğini kaydetti.

Hükümetin, PKK'nın arkasındaki halk desteğini düşürmek için açılıma devam etmesi gerektiğini ifade eden Fırat, "PKK son olaylarıyla ne kadar çıkmaza girdiğini ortaya koymuştur. Halkları birbirine düşürme planlarını uygulamaya çalışmaktadır fakat başarılı olamıyor. Başarılı olamadığı eylemleri ise üstlenmemektedir. Fakat herkes o kabul edilir bir tarafı olmayan eylemleri kınamakta ve tepkilerini dile getirmektedir" dedi.

Dengir Mir Mehmet Fırat, hükümetin, vatanlarını terk etmiş Suriyeli sığınmacıları Adıyaman'a getirmesinin ve onlara insani yardım elini uzatmasının taktirle karşılanan bir davranış olduğunu vurguladı. Tüm dünyanın Türkiye'nin misafirperver olduğunu çok iyi bildiğinie değinen Fırat, şunları kaydetti:

"Tüm dünya bu zulme seyirci kalmaktadır. Fakat Türkiye yaralarını sarmakta, sıcak yemek vermekte ve onlara kucak açmaktadır. Adıyaman ilimize binlerce Suriyeli gelecek ve Adıyaman, örf ve adetlerindeki misafirperverliği onlara gösterecektir. Belki halklar arasında bir dostluk köprüsü kurulur."

Muhabir: İsmail Kaya/ Kemal Karagöz/ Zeynep Yücetaş

Yayıncı: Murat Taydaş - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fırat, Hükümetin Suriye Poltikasını Övdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement