Milli Savunma Bakanı Işık: Suriye'ye Piyadelerimiz Gönderilmeyecek - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Bakanı Işık: Suriye'ye Piyadelerimiz Gönderilmeyecek

Milli Savunma Bakanı Işık: Suriye\'ye Piyadelerimiz Gönderilmeyecek

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye'ye piyade gönderilmeyeceğini söyledi. Işık, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'na destek verildiğini ifade etti.

21.09.2016 12:33  Güncelleme: 12:53

El Bab operasyonunda Özel Kuvvetler, uçak ve tankların yanı sıra Kara Kuvvetleri'ne bağlı değişik muharip piyade sınıflarının da kullanılmasının planlandığı yönündeki habere Bakan'dan son dakika açıklaması geldi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Işık, 'El Bab'a yönelik operasyon olursa kendi piyadelerimizle katılma gibi bir planımız yok' dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ÖSO'YA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ"

İşte Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın açıklamalarından tamamı:

Burada ÖSO'nun her geçen gün katılımı artıyor. O topraklar bu insanların topraklarıdır. Biz de bu desteği onlara veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Arzumuz ÖSO'nun kendi topraklarını terör unsurlarından temizlenmesidir. Orada Suriyeli ve Araplara ait olan toprakların DAEŞ veya PYD gibi unsurlar tarafından işgal edilmesini kabul etmiyoruz ve ÖSO'ya her türlü desteği veriyoruz.

"KENDİ PİYADELERİMİZLE KATILMA PLANIMIZ YOK"

Genelkurmayımız harekat bilgilerini veriyor. Son gelen bilgi bizim kendi piyadelerimizi kullanmamızı gerektirecek bir durum olmadığı yönünde. Kendi piyadelerimizle katılma planımız yok.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milli Savunma Bakanı Işık: Suriye'ye Piyadelerimiz Gönderilmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement