"Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni" - Son Dakika
Ekonomi

"Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni"

"Gaziantep\'in Yıldızları Ödül Töreni"

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: "Gelişmiş ülkelerin küçüldüğü dönemde Türkiye büyüyor" TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Özel sektör olarak devletimizden hiç bir şey...

30.11.2013 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, "Gelişmiş ülkelerin küçüldüğü dönemde Türkiye büyüyor" dedi.

GSO'nun geleneksel "Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni", Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Konukoğlu, törende yaptığı konuşmada, Gaziantepli sanayicilerin küresel ekonomik zorluklara rağmen üretmeye devam ettiğini belirtti.

Kentin son 10 yılda ihracatını yüzde 500'den fazla artırdığını ifade eden Konukoğlu, "Bugün 5 kıtada 177 ülkeye mal satıyoruz. İnşallah bu yılı yaklaşık 6,5 milyar dolar ihracatla kapatacağız" dedi.

Konuklarla müjdeli bir haberi de paylaşan Konukoğlu, "Çok güzel bir haberimiz daha var. Gaziantep'in ihracat tarihindeki rekoru kırdık. Aylık bazda en yüksek ihracatı yaptık. Kasım ayı bitmeden bu ayki ihracatımız 609 milyon dolara ulaştı" şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisinde yakalanan istikrar ve güven ortamının kendilerini sevindirdiğini vurgulayan Konukoğlu, şunları söyledi:

"Gelişmiş ülkelerin küçüldüğü dönemde Türkiye büyüyor. Hükümetimiz, bu yıl büyüme hedefini yüzde 3,6 ve 2014'te de yüzde 4 olarak açıkladı. Fakat 2023 hedeflerine ulaşmak için Türkiye'nin her yıl en az yüzde 6-7 büyümesi ve ihracatını artırması gerekiyor. Küresel risklerin devam ettiği bir ortamda Türk sanayisinin, rekabet gücünü ve verimliliğini artırmalıyız. Yüksek katma değer ve ileri teknolojiye dayanan, bir sanayi yapısına dönüşmeliyiz. Bunun yolu da inovasyona dayalı üretimden geçiyor."

Konukoğlu, daha fazla katma değerli üretim ve ihracatın, ekonominin en yumuşak karnı olan cari açığında da panzehiri olacağını anlattı.

Yapılacak reformlarla reel sektörün maliyetinin düşürülmesi gerektiğini belirten Konukoğlu, üretimin, karlı ve istikrarlı kılınması gerektiğini vurguladı. Kamu alımlarında yerli kullanımın önemine dikkati çeken Konukoğlu, kadınların da işgücüne katılımının artırılmasını istedi.

Dörtyol- Hassa tünel projesiyle limanlara daha kısa yoldan bağlanacaklarını aktaran Konukoğlu, şöyle konuştu:

"2014 bütçesinden ödenek ayrılması durumunda tünel açma çalışmaları hızla başlayacaktır. Dörtyol-Hassa tünel projesine bağlantılı olarak, Şahinbey Polateli Organize Sanayi Bölgesi-Hassa yolunun, yüksek standartlı yol haline getirilmesini ve 2014 programına alınmasını talep ediyoruz. Gaziantep ve Kilis arasında Şahibey-Polateli Organize Sanayi Bölgesi'ni kurma çalışmalarımız hızla sürüyor. Bakanlıktan gelen heyet yer seçimin yaptı. Türkiye'de bir ilke imza attığımız ortak OSB ile bölgenin kalkınması ivme kazanacaktır."

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Gaziantep'in başarısının arkasında birlikte hareket etmek olduğunu ifade etti.

İnsan vücudunda damar ne ise ekonomide de yolun o anlama geldiğini kaydeden Hisarcıklığıoğlu, "Yol yoksa büyüme de yok, zenginleşmede yok" dedi.

Türkiye'nin damarlarının daha önce tıkalı olduğunu savunan Hisarcıklıoğlu, törene katılan Bakanlara Türkiye'nin önünü açtıkları için teşekkür etti.

Müthiş bir başarı hikayesi yazdıklarını belirttiği Gaziantepli sanayicilere teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, Hassa-Dörtyol tünel projesinin tamamlanmasının Gaziantep ve bölge ekonomisi açısından önemine dikkati çekti.

Hisarcıklıoğlu, hızlı tren projesinin de Gaziantep açısından önemli olduğunu vurguladı.

Yaptıkları çalışmalar hakkında da katılımcılara bilgi veren Hisarcıklıoğlu, "Özel sektör olarak devletimizden hiç bir şey istemiyoruz. Tek isteğimiz rakiplerimizle eşit şartlarda rekabet etmek. 2023 hedeflerini biz getiririz, biz buna inanıyoruz. Bunun da tek yolu yeni bir anayasa" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise Türkiye'nin her kentinin birbirinin tamamlayıcısı olduğunu belirtti. "Birbirimizi taktir etme, teşvik etme konusunda cömert değiliz" diyen Çelik, olumlu tarafın hep bir tarafa itildiğini kaydetti.

Türkiye'nin özel sektör eksenli büyüyen bir ülke olduğunu dile getiren Çelik, "Devlet altyapı hazırlar, yasa çıkarır, düzenler, denetler. Devlet önünüzdeki takozları kaldırır, üretimi siz yaparsınız, vergi verirsiniz. Devlet de hizmet eder" dedi.

- Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement