Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepkiler

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Grubu, Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısını kınadı.

22.08.2016 14:26

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Grubu, Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısını kınadı.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, yayımladığı kınama mesajında, Gaziantep'teki terör saldırısında yaşamını yitiren masum insanların ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu zor dönemde terörün, toplumun huzur ve kardeşlik duygularını hedef almaya devam ettiğini belirten Ayık, şu değerlendirmede bulundu:

"Yaşanan bu tür saldırılar karşısında hükümet, kurum ve kuruluşların işbirliği halinde yanıt vermesi gerekmektedir. Diyarbakır, Van, Elazığ ve son olarak da Gaziantep'te kargaşa yaratma hedefiyle gerçekleştirildiği açık olan alçak terör saldırısı karşısında birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek, her zamankinden daha büyük önem taşımaktadır."

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada da 15 Temmuz'da yapılan haince darbe girişiminden sonra amaçlarına ulaşamayan şer güçlerinin, PKK ve diğer terör örgütleri üzerinden tırmanışa geçirdikleri alçakça saldırılar ile Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bölmeye çalıştığı bildirildi.

Ülkeyi dört bir koldan kuşatmaya çalışan ve insanların en mutlu günlerini bile kana bulayacak kadar gözü dönmüş hainlere karşı milletin tek yürek olarak birlik ile beraberlik içinde 15 Temmuz ruhuyla terörün her türlüsünü yok etmeyi başaracağına dikkatin çekildiği açıklamada, şunlar belirtildi:

"Millet olarak bu saldırıları gerçekleştiren terör örgütleri ve bağlantılarına karşı güçlü duruşumuzu her daim sürdüreceğiz. Akdeniz Üniversitesi ailesi olarak başta masum insanların en mutlu günlerini hedef alan Gaziantep saldırısı olmak üzere, farklı illerimizde yaşanan ve bizi derin üzüntüye boğan terör saldırılarını şiddetle kınıyor, bu aziz vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz."

Öte yandan, Kazım Özalp Caddesi girişi Attalos heykeli önünde toplanan ve kendilerini "Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri" olarak adlandıran grup da "#Gaziantep katledildik, hepimizin başı sağolsun" yazılı pankart taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, Gaziantep'teki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da şifa diledi.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını yürekten paylaştıklarını vurgulayan Ayar, "Umudu, yaşama sevincini ölümle teslim almaya çalışan bu karanlık zihniyet, tarih boyunca hep yenilmeye mahkum olmuştur, bir kez daha yenileceğine olan inancımız tamdır." diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement