Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Eskişehir'de - Son Dakika
Politika

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Eskişehir'de

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Birileri hayal etmesin, devlet bütün organlarıyla son derece kararlıdır, bu iş bitecek.

15.06.2016 22:53

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Birileri hayal etmesin, devlet bütün organlarıyla son derece kararlıdır, bu iş bitecek. 78 milyonun kardeşliğini bozmaya çalışan herkes dersini alacak. Ne verilecek bir avuç toprağımız, ne verilecek bir avuç kuru yaprağımız var." dedi.

Bakan Çelik, çeşitli etkinliklere katılmak üzere geldiği Eskişehir'de önce AK Parti İl Başkanlığını ardından Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti.

Daha sonra Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin düzenlediği iftar programına katılan Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın bir terör çağı olarak başladığını ve öyle devam ettiğini söyledi.

Ortadoğu'da mini bir dünya savaşı yaşandığını dile getiren Bakan Çelik, "Darbeye 'darbeci' diyemeyenler, terör konusunda ilkeli davranamayanlar, mültecilere sırtını dönenler ve bize insan haklarından dem vuranlar yani Batı, insana bu bakışıyla bütün değerleriyle 'battı' diyebiliriz. İnsanlık sınavında maalesef sınıfta kaldılar." diye konuştu.

Bakan Çelik, Türkiye'ye "Soykırım" yaftasının yamanmaya çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Soykırım yaftasını yamamaya çalışanlara buradan sesleniyoruz. Orta Çağ'a bakarsanız engizisyon mahkemesi var. Kadına 'insan' denmiyordu. O ayıplar sizde. İnsanların gaz odalarında nasıl yok edildiği sizde. Kendinize bakın kendinize, bu aziz millete zerre kadar leke süremezsiniz. Bu millet geçmişinde de şerefiyle yaşadı, gelecekte de yaşayacak. Eğer Osmanlı soykırımdan yana olsaydı Balkanlarda dil Türkçe, din İslam olurdu."

"Sanayileşeceğiz ama toprağımızı koruyacağız"

Küresel ekonomide durağanlığın devam ettiğini anlatan Bakan Çelik, buna karşın Türkiye'nin 2015 yılında yüzde 4, 2016'nın ilk çeyreğinde ise yüzde 4.8'lik büyümeyi gerçekleştirdiğini anlattı.

"Böyle giderse 200 yıl sonra torumlarımız toprağı saksıda görebilecek"

Çelik, tarımın artık stratejik bir sektör haline geldiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Şimdi tekrar tarımın önemini kavramaya başladık. O kadar önemli ki AB bütçenin yüzde 40'ını tarıma ayırıyor. Bugün gelişmiş ülkeler Afrika ülkelerinin bakir topraklarını kiralama peşindeler. Kırsaldaki meralarımızın, arazilerimizin sofralarımızı şenlendiren yiyeceğe dönüşmesinin yolu, mutlak surette oralardaki imkanları kullanmaktan geçiyor. Oradaki imkanları kullanamazsak sofralarımıza koyduğumuz her ürünü ithal etmek zorunda kalacağız. Onun için bu konuda yoğun bir çaba içinde olacağız. Sanayileşeceğiz ama toprağımızı koruyacağız. Her yıl 100 bin hektar araziyi kaybediyoruz. Böyle devam edersek 200 yıl sonra torunlarımız toprağı saksıda görebilecekler. Buna hakkımız yok. Gelecek nesillerden aldığımız emaneti en iyi şekilde korumak durumundayız."

"Can veririz toprağımızı vermeyiz"

Terör olaylarına da değinen Bakan Çelik, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Çelik, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren bu topraklar için canını, kanını verenlerin olduğunu dile getirerek, "Can veririz toprağımızı vermeyiz. Kim ne derse desin. Birileri hayal etmesin, devlet bütün organlarıyla son derece kararlıdır, bu iş bitecek. 78 milyonun kardeşliğini bozmaya çalışan herkes dersini alacak. Ne verilecek bir avuç toprağımız, ne verilecek bir avuç kuru yaprağımız var." ifadelerini kullandı.

İftara, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, sanayiciler ve iş adamları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement