Giresun Ankara'nın Polatlı İlçesi ile Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika
Yerel

Giresun Ankara'nın Polatlı İlçesi ile Kardeş Şehir Oldu

Giresun Ankara\'nın Polatlı İlçesi ile Kardeş Şehir Oldu

Giresun ile Ankara’nın Polatlı ilçesini ’Kardeş Şehir’ yapan protokol Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya tarafından törenle imzalandı.

15.09.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun ile Ankara'nın Polatlı ilçesini 'Kardeş Şehir' yapan protokol Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya tarafından törenle imzalandı.

Polatlı ve Giresun Belediye Meclisleri tarafından oy birliği ile alınan Kardeş Şehir Sözleşmesi için Polatlı Belediyesi tarafından bir tören düzenlendi. Törene Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Poaltlı Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Akdeniz, MHP İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç, CHP ilçe Başkanı Ömer Lütfi Türker Giresun Gönüllü Alayları Komutanı Osman Ağa'nın Torunu Cem Feridunoğlu ve Sivil Toplum Örgütü temsilcileri katıldı.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya yaptığı konuşmada, Giresunlu şehitlerin torunlarını, Şehitler Diyarı Polatlı'da ağırlamaktan iftihar ettiğini ifade ederek "Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasında yurdun dört bir yanından gelenlerin büyük emeği var. Giresun'un 42 ve 47. Gönüllü Alayları kendi illeri işgale uğramadığı halde büyük bit fedakarlıkla, vatan toprağını işgalden kurtarmak için canlarını ortaya koymuşlardır. Ülkemizin son zamanlarda yaşadığı zor günleri atlatması için Sakarya Ruhunu örnek almak gerekir. Giresun ve Polatlı'nın tarihten gelen birlikteliğini, geleceğe taşımak, sosyal, kültürel, ticari ve diğer alanlarda işbirliği yapmak amacıyla kardeş şehir sözleşmesini imzalıyoruz" dedi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise yaptığı konuşmada "Bugün şehitlerimizi ziyaret ettik. Giresunlu ve diğer şehitlerimize dua okuduk. Bu topraklarda 5713 şehidimizin yattığını biliyoruz. 192 Giresunlu şehidimiz var. Bu ülkenin kolay kurtarılmadığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin kolay kurulmadığını bizler çok iyi biliyoruz. Bunları görmek istemeyenlerin Polatlı'ya gelmesi gerekir. Kendi ili dışında şehitliği olan tek il durumundaki Giresun ülkemizin var olma mücadelesine iki gönüllü alayla katılmış, Sarıkamış'ta, Erzurum'da, Dumlupınar'da, Polatlı'da, Haymana'da, Afyon'da, İzmir'de, Çanakkale'de bizim dedelerimiz canlarını seve seve vermiştir. Giresun Belediye Başkanı olarak Milli Mücadele Kahramanı 47. Gönüllü Alayımızın Komutanı Milis Yarbay Osman Ağa'nın koltuğunda oturuyorum. Gönüllü Alaylarımız 5 bin kişiyle gidip, geriye 250 kişiyle dönmüştür. Bu insanların çabaları ve özveriyle bugün işgal görmemiş bir şehrin belediye başkanı olmanın ve Osman Ağa'nın koltuğunda oturman onurunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun Ankara'nın Polatlı İlçesi ile Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement