Gümüşhacıköy 4. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali - Son Dakika
Yerel

Gümüşhacıköy 4. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali

TBMM Başkanvekili Naci Bostancı, vatandaşa değen her elem ve kederin kendi kederleri olduğunu belirterek, "İnşallah bu ülkede Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü kardeşlik içerisinde bir arada yaşayacak.

26.07.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanvekili Naci Bostancı, vatandaşa değen her elem ve kederin kendi kederleri olduğunu belirterek, "İnşallah bu ülkede Alevisi, Sünnisi, Türkü,  Kürdü kardeşlik içerisinde bir arada yaşayacak. Ortadoğu coğrafyasına da örnek oluşturacak barış buradan çıkacak" dedi.

Gümüşhacıköy'de düzenlenen 4. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali'nin son gününde etkinlikler TBMM Başkanvekili Bostancı'nın ok atışıyla başladı.

Kaymakamlık, belediye ve Gümüşyay Okçuluk Eğitim ve Kültür Derneğince düzenlenen ve Türkiye, Almanya, Bulgaristan, Fransa, İran, Macaristan, Malezya, Sırbistan, Ukrayna ve Yunanistan'dan 437 okçunun katıldığı festivalde, 90 metre sabit puta atışları gerçekleştirildi.

Bostancı, yaptığı konuşmada tarihten, tarihin silahlarından çıkartılacak dersler olduğunu belirterek, "İnsanoğlunun tarihi savaş ve barışın, düşmanlıkla dostluğun, siyahla beyazın, geceyle gündüzün, aklınıza ne kadar zıtlık geliyorsa bütün bunların toplamından oluşuyor" dedi.

Ok ve yayın aynı zamanda spor araçları olarak da kullanıldığını dile getiren Bostancı, "Silahın bir de böyle bir tarafı var, keşke sadece bu noktada kalabilse. Dünyada savaşlar kadar barışların da olduğu bir tarih var, herhalde gelecekte de böyle bir istikamette ilerleyeceğiz. Tarihten ders çıkartırken barışın kıymetini bilmek silahları sadece spor alanlarında kullanabilmek şeklindeki akıl, bize yol gösterici olabilir" diye konuştu.

Bostancı, Türkiye'de son zamanlardaki  terör olaylarına da değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

" Suruç'ta yaşanan olay, Diyarbakır'da askerlerimiz, polislerimiz şehit ediliyor. Gençlerimiz canlı bombalar suretiyle katlediliyor. Bu ülkede yaşanan her acı bizim acımız. Bu ülkenin vatandaşına değen her elem, her keder bizim kederimiz. İnşallah bu ülkede Alevisi, Sünnisi, Türkü,  Kürdü kardeşlik içerisinde bir arada yaşayacak. Ortadoğu coğrafyasına da örnek oluşturacak barış buradan çıkacak. Allah hepimize bu çizgide akıl versin, akılsızlığın çılgınlığından da korusun."

Gümüşyay Geleneksel Okçuluk Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Ayhan, daha sonra Bostancı'ya yay hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhacıköy 4. Uluslararası Geleneksel Okçuluk Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement