Gündem / 30 Ağustos 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 30 Ağustos 2016

Gündem / 30 Ağustos 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Büyük Zafer'in 94. yıl dönümüCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Anıtkabir'i ziyaret edecek.

30.08.2016 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Büyük Zafer'in 94. yıl dönümü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TBMM Başkanı Kahraman ve Başbakan Yıldırım'ın da iştirak edeceği 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kulüpler Birliği heyetini kabul edecek ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla verilecek akşam yemeğine katılacak, yemekte Başbakan Yıldırım da yer alacak.

(Ankara/09.45/11.00/13.00/15.30/19.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dumlupınar'daki törende yer alacak, partisince Kızılay'dan Anıtkabir'e düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Büyük Yürüyüşü'ne katılacak.

(Kütahya/Ankara/13.00/19.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, resmi ziyarette bulunmak üzere Polonya'nın başkenti Varşova'ya gidecek.

3- Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki terör tehditlerine karşı yürütülen Cerablus'taki Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.

4- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

SPOR

1- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Regnum Carya Golf&Spa Resort'ta bir futbolcuyla basın toplantısı düzenleyecek.

(Antalya/18.30)

2- A Milli Futbol Takımı, Rusya ile 31 Ağustos Çarşamba günü oynayacağı özel maçın hazırlıklarını, Regnum Carya Golf&Spa Resort'ta 15 dakikası basına açık yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(Antalya/19.00)

3- ABD Açık Tenis Turnuvası ana tablo maçları devam ediyor.

(New York)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement