Gündem Özeti / 7 Ağustos 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 7 Ağustos 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'a veda ziyaretinde bulunacak.

07.08.2015 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'a veda ziyaretinde bulunacak.

(TBMM/15.00)

2 - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic'i kabul edecek.

(Ankara/10.30)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/15.00)

4 - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sapardurdı Toylıyev ile Çırağan Palace Kempinski'de görüşecek.

(İstanbul/11.00)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Su Temin Projesi kapsamında son parçanın montajını gerçekleştirecek, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ömer Kalyoncu ve Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Önder Sennaroğlu'nu ziyaret edecek.

(Lefkoşa/14.30/15.15/16.00)

6- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Valilik, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Atatürk Üniversitesi öğretim üyeleriyle toplantıya katılacak.

(Erzurum/09.30/19.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Suudi Arabistan'da özel kuvvetler mensuplarının gittiği camiye düzenlenen intihar saldırısına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Riyad)

4- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- TÜİK, haziran ayına ilişkin sanayi üretim endeksi ile perakende satış hacim endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD)  Başkanı Fuat Oktay, Vali Mustafa Toprak'ı, ardından da kentte bulunan Suriyelileri ziyaret edecek.

(İzmir/10.30)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu kura çekimi İsviçre'de yapılacak.

(Nyon/13.00/14.00)

2- 16. Dünya Su Sporları Şampiyonası'na Rusya'da yüzme branşında altıncı gün müsabakalarıyla devam edilecek.

(Kazan/09.30)

3- Avrupa Boks Şampiyonası Bulgaristan'da başlayacak.

(Samokov/15.00)

4- A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2015 CEV Avrupa Ligi A Grubu 2. ayak ilk maçında TVF Başkent Voleybol Salonu'nda Macaristan'ı konuk edecek.

(Ankara/18.00)

5- Galatasaray ile Bursaspor arasında cumartesi günü oynanacak TFF Süper Kupa maçı öncesi her iki takımın teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu ve Ertuğrul Sağlam ile takım kaptanlarının katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/19.30)

6- TSYD Ankara Şubesi Devrim Sağıroğlu Futbol Turnuvası'nda Gençlerbirliği- Eskişehirspor ve Osmanlıspor- Mersin İdmanyurdu maçları yapılacak.

(Ankara/18.00/20.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement