Güney Egeli Turizmciler, Hollanda Pazarından Umutlu - Son Dakika
Kültür Sanat

Güney Egeli Turizmciler, Hollanda Pazarından Umutlu

Hollanda fuarından umutlu dönen Güney Egeli turizmciler, yaşanan olumsuzluklara rağmen, bu pazarda geçen yılın rakamlarının yakalanmasını beklediklerini bildirdi.

20.01.2015 15:40  Güncelleme: 16:00

Hollanda fuarından umutlu dönen Güney Egeli turizmciler, yaşanan olumsuzluklara rağmen, bu pazarda geçen yılın rakamlarının yakalanmasını beklediklerini bildirdi.

Utrecht şehrinde düzenlenen fuara katılan turizmciler Rusya kaynaklı ekonomik kriz ve Ortadoğu'daki karışıklıklara rağmen 2015 sezonunda Hollandalı turist sayısında kayıp beklemediklerini kaydetti.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris, Köyceğiz ve Datça Turizm Altyapı Birliği (MARTAB) çatısı altında bölgeyi tanıttıklarını söyledi.

Hollanda pazarında bölgelerini pazarlayan ve turist gönderen 25 kadar tur operatörü sayısının son yıllarda azalarak 4-5 operatöre kadar düştüğünü ifade eden Bülbüloğlu, büyük tur operatörlerinin kendilerine rakip çıkartmamak için küçük tur operatörlerini satın alarak kartelleştiğine dikkati çekti.

Hollanda'nın Güney Ege için önemli ve büyük bir pazar olduğuna işaret eden Bülbüloğlu, "Bölgemizdeki hemen hemen her otel Hollandalı müşteri ağırlıyor. Ancak Hollanda kırılgan ve dikkat edilmesi gereken bir pazar. Ekonomisini yeni yeni toparlayarak düze çıkıyor" dedi.

Hollanda'daki 2015 sezonu satışlarının şu an eksik olduğunu anlatan Bülbüloğlu, ancak bu eksikliği çok önemsemediklerini dile getirdi. Hollanda'dan yaz için çıkışların geçen seneye göre yüzde 8 düştüğüne değinen Bülbüloğlu, "İnsanlar Marmaris'e, Antalya'ya gitmeyeyim de İspanya'ya ya da Yunanistan'a gideyim modunda değiller. Dolayısıyla henüz bir şey kaybetmiş değiliz. Önümüzdeki süreçte bu rezervasyonlar gelecek diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Muğla bölgesinde son 5 yılda en fazla artış kaydeden pazar olan Hollanda'dan, geçen yıl 275 bin 234 kişi geldiği belirtildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Güney Egeli Turizmciler, Hollanda Pazarından Umutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement