Güngören Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Yenilendi - Son Dakika
Yerel

Güngören Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Yenilendi

Güngören Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Yenilendi

Güngören'deki sahipsiz hayvanları bünyesine alarak onlara sahip çıkan Güngören Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, modern bir görünüme kavuştu.

23.08.2014 13:42  Güncelleme: 14:11

Güngören'deki sahipsiz hayvanları bünyesine alarak onlara sahip çıkan Güngören Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, tadilat ve yenileme çalışmalarıyla daha modern bir görünüme kavuşturuldu.

Güngören Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hayvanlara yönelik yaptıkları bilinçli çalışmalarla hayvanseverlerin takdirini kazanmaya devam ediyor. Sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla kurulan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi yenilendi.

Yenileme çalışmaları kapsamında merkezde bulunan kedi bakımevi, köpek bakımevi, güçsüz hayvan ve karantina gibi birimler ve koridorlar boyandı, fayanslar yenilendi, kapılar değiştirildi. Rehabilitasyon merkezinin alt yapısı da tamamen yenilenerek titizlikle yürütülen çalışmalar sonunda merkez daha modern bir görünüme kavuşturuldu.

"BAKIMI YAPILAN HAYVANLAR DAHA SONRA TAKİP EDİLİYOR"

Çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer "Sokak hayvanları için daha sağlıklı ve hijyenik koşullar oluşturmak amacıyla rehabilitasyon merkezimizde gerekli bakım onarım çalışmaları yapıldı. Merkezde, sokak hayvanlarının sürekli ve düzenli olarak aşı, bakım ve muayenelerini yapıyoruz. Sahipsiz, yaralı, güçten düşmüş, bakıma muhtaç hayvanlar sokaktan alınıp gerekli tedavi ve bakımları yapılmak üzere merkezimize getiriliyor ve hayvanlar künyeyle kayıt altına alınıyor. Hayvanların, merkezde misafir edildiği sürede, çip takılması, kuduz aşısı, kısırlaştırma ve ihtiyaç durumuna göre tedavi işlemleri tarafımızca yapılıyor. Bu mikroçip uygulaması sayesinde hayvan tekrar rehabilitasyon merkezine getirildiğinde kaç yaşında olduğu, yapılan aşılar, geçirdiği hastalıklar, tesise kaç defa getirildiği gibi bilgiler de takip edilmiş oluyor. Rehabilitasyon merkezinde rehabilite edilen hayvanlar gerekli işlemler yapıldıktan sonra tekrar alındığı yere, doğal ortamlarına bırakılıyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güngören Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement