Hdp Heyetinin Ikby Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Hdp Heyetinin Ikby Ziyareti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul ettiği bildirildi.

21.09.2016 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul ettiği bildirildi.

IKBY başkanlık resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Barzani'nin, Demirtaş ve beraberindeki heyeti başkanlık konutunda kabul ettiği belirtildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen Barzani, "Kürt halkı rızası olmadan parçalandı, varlığını ve kimliğini korumak için savaştı ve kendisini korudu. Ancak şu anda kazanımlarımızı garanti altına alma ve halkımızın davasını ileriye taşıma sürecindeyiz. Bu yüzden savaşa değil ancak barışa ihtiyacımız var. Geçmişte büyük ve güçlü ülkelerden şikayette bulunduysak şimdi de kendimizi sorgulama zamanıdır." ifadelerini kullandı.

Savaşın yıkım ve felaketten başka bir şey getirmediğini vurgulayan Barzani, "Savaş bir gün bile erken durdurulursa iyidir ve herkesin faydasınadır. Barışın kazanması için herkesin birbiriyle dayanışma ve destek içinde olması gerekiyor" dedi.

Türkiye'de barış sürecinin tekrar başlaması adına yardım etmeye hazır olduğuna vurgu yapan Barzani, "tarafların bir araya getirilip yakınlaştırılması için büyük çaba harcadığını, elinden geleni yaptığını ve bu yöndeki girişimleri desteklemeye devam edeceğini" ifade etti.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ise Barzani'nin tekrardan imkanlarını seferber edip barış sürecinin başlaması için atacağı adımları beklediklerini ifade etti.

Demirtaş, Barzani'den, Türkiye'de yeni bir çözüm sürecinin başlaması için "abi" olarak yardımcı olmasını ve "taraflar arasındaki diyalog sürecini desteklemesini" talep etti.

Görüşmede Demirtaş'ın yanı sıra HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, Eş Genel Başkan Yardımcıları Fatma Kurtulan ve Nadir Yıldırım ile İstanbul Milletvekili Celal Doğan, Diyarbakır Milletvekilleri İmam Taşçıer ve Nimetullah Erdoğmuş, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve Parti Meclisi Üyesi Abdullah Alagöz'ün de hazır bulunduğu kaydedildi.

Demirtaş başkanlığındaki HDP heyetinin, yarın IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Heyetinin Ikby Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement