İbb'den Karla Mücadele Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İbb'den Karla Mücadele Açıklaması

İstanbul'da etkili olan kar yağışı devam ediyor.

06.01.2015 16:26

İstanbul'da etkili olan kar yağışı devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kış çalışmaları kapsamında 2 bin 493 personel, bin 28 araç görev yapıyor.

İBB kış çalışmalarında son durumla ilgili açıklama yaptı. Sabah saatlerinden itibaren bin 915 ton tuz ve 32 ton solüsyonun kullanıldığının belirtildiği açıklama şöyle:

"İstanbul'un yüksek kesimlerinde dün başlayan kar yağışı bugün öğleden sonra etkisini artırarak tüm şehirde etkili oluyor. Çamlıca, Ümraniye, Çekmeköy, Hadımköy, Başakşehir, Arnavutköy, Güngören, Fatih, Eminönü, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Şişli, Bayrampaşa bölgelerinde ara ara devam eden kar yağışının gece boyu etkili olması bekleniyor. Yağış Maslak bölgesinde yer yer gök gürültülü kar yağışı şeklinde sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri kış çalışmalarında 2.493 personel 1.028 araç ile karla mücadele çalışmalarında görev yapıyor. Anaarter ve çevre yollarında 76 çekici ve kurtarıcı araç bekletiliyor. Çalışmalarda olumsuzluklara karşı sabahtan itibaren bin 915 ton tuz, 32 ton solüsyon ana arterler başta olmak üzere ihtiyaç duyulan yerlerde belediye ekipleri tarafından kullanılıyor.

Meteoroloji uzmanları gece yarısından sonra ise gizli buzlanma olacağı sürücülerin özellikle viyadük ve köprülerde daha dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu "KÖY TİM"leri ise köylerde kar kürüme çalışmaları yapıyor. Muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler köy yolların açık tutulmasında kullanılıyor.

Zeytinburnu İBB Spor Salonunda misafir edilen 472 evsiz vatandaşların 24 saat boyunca kahvaltı, sıcak yemek, çay, çorba, su ve her türlü ihtiyacı İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Lojistik Destek Merkezi tarafından karşılanıyor.

Mobil Büfeler; geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da, İstanbul'daki kar yağışında hastanelerin acil servisleri, iskeleler ve trafikte bekleyen sürücüler için sıcak içecek, çorba ve su servisi sunuyor." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İbb'den Karla Mücadele Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement