İhlas Vakfı 40 Yaşında - Son Dakika
Güncel

İhlas Vakfı 40 Yaşında

İhlas Vakfı 40 Yaşında

Merhum Enver Ören’in dokuz dava arkadaşı ile birlikte 10 Şubat 1975 yılında kurduğu İhlas Vakfı 40. yaşını kutladı.

11.02.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merhum Enver Ören'in dokuz dava arkadaşı ile birlikte 10 Şubat 1975 yılında kurduğu İhlas Vakfı 40. yaşını kutladı.

İhlas Vakfı, "Çalışkan, iyi ahlak sahibi, istidatlı fakat maddi imkandan mahrum gençleri okutmak ve topluma yararlı birer fert haline getirmek" gayesi ile "İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır" Hadis-i Şerifi rehberliğinde hizmetlerine 40 yıldır devam ediyor. İhlas Vakfı kuruluşundan itibaren, ecdadımızdan miras aldığı kültürle gençlerimizi yetiştiriyor, eğitimlerine yön veriyor.

Hayati İnanç'ın sunuculuğunu yaptığı programa, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Mücahid Ören, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay, İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep, Türkiye Hastanesi Başhekimi Faruk Koca, iş, akademi ve bürokrasi dünyasından birçok isim katıldı.

İhlas Vakfı'nın vefat eden kurucularından merhum Enver Ören, İ. Saim Şensöz, İ. Sermet Altınayar, A. Tuncer Akalın ve Y. Ziya Yalçın rahmet ve dualarla anıldı.

Programın açılış konuşmasını İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay yaparak; İhlas Vakfı'nın hizmetlerle dolu 40 yılının hikayesini özetledi. Yurt içi ve yurt dışında yapılan öğrenci yurtlarıyla yaklaşık üç bin öğrenciye barınma hizmeti sunduklarını belirten Okyay, bu hizmetle gençlerimizin ülkemiz için hayırlı bireyler olarak yetişmesine yardımcı olduklarını söyledi.

Çalışmalarında vakfın kurucusu merhum Enver Ören Bey'in 81 ilde yurt, hastane ve okul vasiyetini kendilerine vizyon aldıklarını ifade eden Okyay, "Kırk yıldır bu hizmetlerin yapılmasında desteklerini esirgemeyen çalışanlarımıza ve hayırseverlere teşekkürlerimiz sunuyoruz" dedi.

Ören: "İhlas Vakfı tüm hizmetlerini nam, şöhret için değil Allah rızası için yapıyor."

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Mücahid Ören, 10 Şubat tarihinin hem İhlas Vakfı'nın kuruluşu hem de merhum Enver Ören Bey'in doğum günü olması münasebetiyle güzel bir gece olduğunu vurguladı. İhlas Holding'in bir çok şirket halinde faaliyet gösterdiğini ifade eden Ören, "Tüm bu çalışmalarımızın ve faaliyetlerimizin var olma nedeni İhlas Vakfı'nın çatısı ve şemsiyesi altında olmasıdır. Bu sebepten olmalıdır ki Cenab-ı Hak bizden yardımlarını esirgemiyor. Amacımız bu faaliyetlerimizin artması ve genişlemesidir" dedi.

Merhum Enver Ören Bey'in yapmış olduğu hayırların vesilesiyle bugün bir arada olduklarının altını çizen Ören, "Bugün bir araya geldiğinizde merhum Enver Abilerin sohbetlerini, hayırlarını, yaptığı güzellikleri anlatıyoruz ve kendimize örnek alıyoruz. İnşallah biz de bunlardan kendimize ders alıp kendisine layık olur, açtığı yoldan devam ederek hizmetlere devam ederiz. Şunu unutmayalım ki bu hizmetler nam, şöhret için değil Allah rızası için yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Ören, yapılan hizmetlerin devamına dikkat çekerek, "Allah-ü Teala 40 değil 80 değil 400 sene, gittiği yere kadar kıyamete kadar bu hizmetlerin devamını nasip etsin. Bizleri de bu hizmetlere layık etsin, bu hizmetlerden bizi ayırmasın" dedi.

Ören'in konuşmasının ardından merhum Enver Ören'in memleketi Denizli'den Kuleli Askeri Lisesi'ne geliş hikayesini konu alan kısa bir film gösterildi.

İhlas Vakfı'nın kuruluşundan bu güne hizmetle dolu 40 yılı dolduran kurucu üyelerinden hayatta olan ve programa katılan Mehmet Okyay, Bülent Gençer ve A. Tuncer Akalın'a İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Mücahid Ören tarafından teşekkür plaketi sunuldu. Ayrıca, filmin yönetmenliğini yapan Cem Akyoldaş'a da katkılarından dolayı bir plaket verildi.

Öztürk: "Vakıflar kurucularıyla anılır"

Programa katılan Bitlis Valisi Orhan Öztürk de yapmış olduğu konuşmasında merhum Enver Ören Bey ile merhum Recep Yazıcıoğlu'nun kendi hayat felsefesini derinden etkileyen isimler olduğunu söyledi. Küçükçekmece Kaymakamlığı döneminde Enver Bey'in vasıtasıyla yaşlı ve yardıma muhtaç bir amcaya yardım yaptıklarını belirten Öztürk, bu yardım modeli sayesinde daha sonra kendi ilçelerinde 5000 kişiye ulaştıklarını ifade etti.

Vakfın hizmetlerini anlattılar

Programın son bölümünde moderatörlüğünü Prof.Dr. Resul İzmirli'nin üstlendiği ve İhlas Vakfı'nın uluslararası hizmetlerinin anlatıldığı bir panel yapıldı. Panelde Türkiye Gazetesi Yazarı M. Said Arvas, Hakikat Kitabevi Müdürü Osman Karabıyık, Amerika'da İhlas Vakfı yayınları sayesinde Müslümanlığı seçerek Türkiye'ye yerleşen Abdullah İsmet, İhlas Vakfı Tokat Öğrenci Yurdu'nda öğrenimini tamamlayarak memleketi Kazakistan'ın önemli iş adamlarından biri haline gelen Nadir Can Ahmedov ile Afganistan'dan Abdulhakim Mahdum yer aldı.

Merhum Enver Ören'in vasiyeti ve İhlas Vakfı'nın destekleriyle Afganistan'da 14 öğrenci yurduna ulaştıklarını belirten Abdulhakim Mahdum, şu an İhlas Vakfı'nın himayesinde yüzlerce Afgan öğrencinin Türkiye'de eğitim hayatına devam ettiğini söyledi.

Kazakistan'ın önemli iş adamlarından olan Nadir Can Ahmedov ise yaptığı konuşmada, Sovyetler Birliği döneminde okulda gördükleri tarih ve coğrafya derslerinde Osmanlı'yı ve Türkiye'yi çok yanlış öğrendiklerini belirterek, "Ancak Türkiye'de İhlas Vakfı yurtlarında aldığım eğitimle Türk ve Kazak halkının tek millet olduğunu öğrendim. Bu bilgiler sonucunda kendi ülkemde de İhlas Vakfı hizmetlerini sürdürebilmek için bir öğrenci yurdu açtım. Doğru bilgileri ve değerleri burada öğrencilerimize aktarmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Amerika'nın en büyük sigorta şirketlerinden birinin üst düzey yöneticisiyken İhlas Vakfı yayınlarını tanıyarak Müslüman olan ve Türkiye'ye yerleşen Abdullah İsmet de, merhum Enver Ören Beyin insanlara faydalı olmak için sağlığını hiçe sayarak bir ömür boyu çalıştığını anlattı.

Hakikat Kitabevi Genel Müdürü Osman Karabıyık da, merhum Enver Ören Bey ile tanışmasını ve birlikte yapmış oldukları çalışmaları salonda bulunan dinleyicilerle paylaştı. Son devir İslam alimlerinden büyük mütefekkir Hüseyin Hilmi Işık Efendi ile yaşadığı hatıralarını da anlatan Karabıyık, "En çok etkilendiğim husus kendi prensipleri doğrultusunda günde kesintisiz 16 saat kitap okumasıydı. Ayrıca kendi kaleme aldığı eserlerinde aradığı bir bahsi binlerce konu arasından 30 saniye içinde bularak zamanı ne kadar etkili kullandığını da bizzat gören bir kişi olarak ben de bu şekilde yapmaya gayret ediyorum" dedi.

Son olarak konuşan Türkiye Gazetesi Yazarı M. Said Arvas da peygamber efendimizin "İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır" hadisi şerifini rehber edinerek kurulan İhlas Vakfı'nın Allah-ü Teala'nın rızasını kazanmanın yanı sıra insanlara da hayır hasenat yapma imkanları sağlayarak büyük bir misyon üstlendiğini söyledi.

Panelin sonunda konuşmacılara plaketleri İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Mücahid Ören tarafından takdim edildi. Divan edebiyatından güzel beyitleri dinleyicilerle paylaşan Hayati İnanç da programa renk katarken, merhum Enver Ören için hazırlanan ve İhlas Vakfı yurtlarında kalan öğrencilerin rol aldığı "Hasretle ve Hürmetle" filmi programın sonunda salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement