İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika
Güncel

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

Bartın, Zonguldak, Kastamonu ve Düzce'de İsrail protesto edildi.

07.11.2014 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın, Zonguldak, Kastamonu ve Düzce'de cuma namazından sonra İsrail protesto edildi.

Bartın'da İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Anadolu Gençlik Derneği, Memur-Sen, Eğitim Bir Sen, Gülder ve Saadet Partisi üyeleriyle bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Arap Camisi önünde İsrail'i protesto etmek için toplandı.

AGD Şubesi Üniversite Komisyonu Başkanı Aydın Göngör, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin'de kan dökmeye yönelik olduğunu söyledi.

Terör örgütü İsrail ve silahlı unsurlarının bu çirkefliklerinin kabul edilemeyeceğini anlatan Güngör, şöyle konuştu:

"İsrail, sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için beladır. Bu belanın ortaya çıkmasının arkasındaki sapkın düşünce siyonizm, tüm insanlık için problem üretmektedir. Siyonist İsrail'in bu küstahça davranışlarının kaynağı Batı'dan aldığı cesarettir. Bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve de tüm terör olaylarının kışkırtıcısı İsrail'dir. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın işgali kabul edilemez. Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış şehirde ve mübarek kılınmış mabette küstah İsrail'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması en aşağılık bir davranıştır.

Terör örgütü İsrail'in Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır."

Gruptakiler, dua edip bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Zonguldak

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri, pankart açarak, İsrail aleyhine slogan attı.

Platform adına açıklama yapan Yavuz Özkaraaslan, İsrail'in Harem-i Şerif'in Müslümanların girişine kapatılması uygulamasında dikkat çekici bir planı uyguladığının görüldüğünü söyledi.

İsrail askerlerinin mescidin içine kadar girerek mihrabı kirletmesinin sıradan olaymış gibi algılanmasının gidişatın yönünü gösterdiğine dikkati çeken Özkaraaslan, şöyle konuştu:

"Filistin halkı elinden geleni yapmaktadır. Kadınlarıyla ve gençleriyle direnmektedir. Yaz mevsiminden bu yana Kudüs'te gençler sokaklardadır. Kadınlar, Mescid-İ Aksa'yı canla başla savunmakta, işgalcilere karşı direnmektedir. Ne var ki işgal ve kuşatma altındaki Filistin halkıyla İslam ümmetinin de Kudüs'e yönelik siyonist saldırganlığına karşı harekete geçmesi elzemdir. Aksa'ya sahip çıkmanın sorumluluğu İslam ümmetinin omuzlarındadır. Ne yapabiliyorsak onu yapacağız. İşgale karşı sesimizle, soluğumuzla karşı durma, direnen kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırma zamanıdır. Çirkin saldırıyı kınıyoruz."

Platform üyeleri, açıklamanın ardından Gazipaşa Caddesi'nden, slogan atarak valilik önüne kadar yürüdü.

Grup, dua edilmesinin ardından dağıldı.

Düzce

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şubesi öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve vatandaşlar, Belediye Meydanı'nda toplandı.

Grup, İsrail'i kınayan pankartlar ve sloganlar eşiliğinde İstanbul Caddesi boyunca yürüyerek Anıtpark Meydanı'na ulaştı.

Grup adına konuşan İHH Düzce Şubesi Başkan Yardımcısı Ali Kasım, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalinin kabul edilemez olduğunu söyledi

Müslümanlara zulüm ve baskıların sona ermesi için İslam alemin harekete geçmesi gerektiğini belirten Kasım, şöyle konuştu:

"Canımız yanıyor, yüreğimiz parçalanıyor ve öfkeden ellerimiz titriyor. İslam ve insanlık düşmanı İsrail, her zamanki gibi kutsallarımıza saldırıyor. Camilerimizi pis postallarıyla kirletiyorlar. Bacılarımızı acımasızca dövüyorlar. Kardeşlerimize kurşun yağdırıyorlar. Başımıza taç yaptığımız Kur'an-ı Kerim'i çiğnemeye kalkıştılar. Yerlere atıp saygısızlığın sınırını aştılar. Kirletilen o kitap bizim kitabımızdır, kirletilen o cami bizim camimizdir. Bizi kurtaracak yine yumruklarımızdır,  inancımızdır. İslam alemini bu zulme, saygısızlığa karşı tek yürek, birlik olmaya çağırıyoruz."

Gruba Mavi Marmara mağdurlarından AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz da destek verdi

Kastamonu

İHH İnsani Yardım Vakfının çağrısı üzerine vatandaşlar, Nasrullah Camisi'nde kıldıkları cuma namazının ardından bir araya geldi.

Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine slogan atan grup adına konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Kastamonu Şube Başkanı Ömer Karakoç, Mescid-i Aksa'nın siyonist İsrail tarafından işgal edildiğini söyledi.

Kur'an-ı Kerimlerin yerlere atıldığını ve ilk kıblegahın ibadete kapatıldığına dikkati çeken Karakoç, "Evet, bir Hazreti Ömer, bir Selahaddin Eyyubi, bir Yavuz Sultan Selim, bir Ulu Hakan Abdülhamid Han artık dünyada değiller ancak biz onların torunları, evlatları, öğrencileri olarak buradayız ve haykırıyoruz. Müslümanların ilk kıblegahı Mescid-i Aksa, İslam dünyasının içinde bulunduğu kargaşa ortamından yararlanılarak katil İsrail tarafından işgal edilmekle kalmamış, 1967'den bu yana ilk defa tamamen ibadete kapatılmıştı" şeklinde konuştu.

"Mescid-i Aksa yolunun yolcuları her daim ilk kıblegahına sahip çıkacaktır" diyen Karakoç, "Mescid-i Aksa, tarihimizin ve inancımızın bize emanetidir. Emanetimize sahip çıkmak için bütün gücümüzle çalışacak, Türk-İslam birliğini tesis ederek hak ve adalet merkezli yeni dünya kuracağız" ifadesini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement