İzmir, Balkanların Acil Eğitim Merkezi Oluyor - Son Dakika
Yerel

İzmir, Balkanların Acil Eğitim Merkezi Oluyor

İzmir, Balkanların Acil Eğitim Merkezi Oluyor

Arnavutluk ve Macaristan’dan sonra Kosova Cumhuriyeti sağlık heyeti de acil sağlık eğitimi için İzmir’e geldi.

08.06.2014 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutluk ve Macaristan'dan sonra Kosova Cumhuriyeti sağlık heyeti de acil sağlık eğitimi için İzmir'e geldi.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü ve İzmir Sağlık İl Müdürlüğü'nün işbirliğinde hazırlanan Balkan ülkeleri acil sağlık hizmetleri projesi (BASEP) kapsamında İzmir'de bir merkez oluşturuldu. BASEP dahilinde 9 Balkan ülkesinin Sağlık Bakanlıklarına ve Acil Sağlık hizmetlerine Dışişleri Bakanlığımız tarafından gönderilen yazılarla İzmir'de yapılacak eğitimler için davetiyeler gönderildi. Geçen yıl gelen Arnavutluk ve Macaristan'ın ardından şimdi de Kosova'dan gelen üçüncü heyet İzmir'de acil sağlık eğitimine başladı.

SERTİFİKALARI DAĞITILACAK

İzmir Narlıdere'de bulunan 112 acil sağlık merkezinde başlayan eğitimin ilk gününe AK Parti İzmir milletvekili ve Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait te katılarak destek verdi. Aynı zamanda Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı olan Sait, Kosova'dan gelen acil sağlık ekibine proje hakkında ön bilgi verdi. Bir hafta sürecek eğitimlerin önemli bir kısmı Sağlık Bakanlığı'nın Urla'daki Karantina adasında gerçekleştirilecek. Acil sağlık hizmetleri hakkında uluslararası geçerli deneyim ve bilgilerin aktarılacağı eğitimin sonunda 13 Haziran Cuma günü bir kokteyl ile kursiyerlere sertifikaları dağıtılacak.

"TÜRKİYE AÇISINDAN AYRI BİR ÖNEMİ VAR"

Konu hakkında bilgi veren İzmir milletvekili Rifat Sait, Balkan ülkeleri ile sosyokültürel bağların güçlenmesinde önemli rol oynayacak olan BASEP projesine Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Kosova, Makedonya, Macaristan, Romanya ve Yunanistan'ın katılımcı ülkeler olduğunu ve sırasıyla bütün bu ülkelerin İzmir'e gelerek ücretsiz olarak bu eğitimlerden yararlanacaklarını söyledi. Acil sağlık hizmetleri ve Afet Tıbbı alanında Balkan networkünü geliştireceklerini ifade eden Sait böylece bölgeye önemli bir hizmet sunduklarını, İzmir'in bu konuda merkez olacağını söyledi. Sait, "Şu anda misafir etmekte olduğumuz Kosova'nın Türkiye açısından ayrı bir önemi var. Dost ve kardeş Kosova'nın sağlık konusunda gelişim sağlaması bu ülkede yaşayan 20 bin Türk soydaşımız için de önemlidir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir, Balkanların Acil Eğitim Merkezi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement