İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendilerinin kent dönüşümü anlayışının birinci koşulunun kent dönüşümünün yerinde yerinde yapılması olduğunu söyledi.

03.03.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendilerinin kent dönüşümü anlayışının birinci koşulunun kent dönüşümünün yerinde yerinde yapılması olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği etkinlikte, İzmir'deki Karslılarla bir araya geldi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina ile Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın da katıldığı etkinlikte, federasyonun Cumhuriyet Halk Partisi adaylarına tam destek verileceği açıklandı.

Federasyonun Gültepe'deki lokalinde gerçekleşen ve yoğun katılımın olduğu gecede katılımcılara seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu, vatandaşların büyük coşkusundan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Konuşmasında Gültepe'de mutlaka ve mutlaka kent dönüşümü yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, vatandaşların "yerinde kent" dönüşümü tezahüratlarına şöyle cevap verdi:

"Yerinde kent dönüşümü sözünü Türkiye'ye yerleştiren, AKP'ye de mecburen söyleten İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Biz Kadifekale'de inşaat yapılamayacağı, çivi bile çakılamayacağı için, heyelan bölgesi olduğu için oradaki vatandaşlarımızı Uzundere'ye taşıdık. Bugün görüyorsunuz, Kadifekale'de yıktığımız evlerin yerine kartondan, kontraplaktan bile ev yapmadık. Bu konuda bir sürü dedikodu yaptılar. Biz ağaç dikiyoruz. Orman yapıyoruz. Bizim kent dönüşümü anlayışımızın birinci koşulu kent dönüşümün yerinde yapılması" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşümden kendisine bir "toplu iğne" dahi almayacağının altını çizen Kocaoğlu, "Ege Mahallesi'nde, Aktepe-Emrez'de, Ballıkuyu'da, Karşıyaka Örnekköy'de, Uzundere'dekinde de aynısını yapıyoruz. Bunlardan belediyeye kar yok. Biz de zaten yandaşa, hısıma, akrabaya su yok" şeklinde konuştu.

Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekleri Federasyonu Başkanı Tarkan Eledağ, federasyon olarak ülkenin geleceği için tüm CHP adaylarını desteklediklerini açıkladı. Eledağ, "Biz Aziz Başkan'ın dik duruşuna destek veriyoruz. Biz Aziz Başkan'ın inancına, yüreğine, cesaretine, özverisine destek veriyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement