İzmir Fuar İzmir'de Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Güncel

İzmir Fuar İzmir'de Geri Sayım Başladı

İzmir Fuar İzmir\'de Geri Sayım Başladı

İzmir BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir'de yapımı süren ve adını "Fuar İzmir" koydukları yeni fuar inşaatını CHP, Ak Parti ve bağımsız milletvekilleri ve Vali Mustafa Toprak'a tanıttı.

05.01.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir'de yapımı süren ve adını "Fuar İzmir" koydukları yeni fuar inşaatını CHP, Ak Parti ve bağımsız milletvekilleri ve Vali Mustafa Toprak'a tanıttı. Vali Toprak, 25 Mart'ta hizmete girecek Fuar İzmir'in kendisini heyecanlandırdığını belirterek Kocaoğlu'nu tebrik etti.

Fuar İzmir için geri sayım başladı. İzmir'in yeni fuar alanı 25 Mart 2015 tarihinde açılacak MARBLE (Mermer ve Doğal Taş Teknolojileri Fuarı) ile hizmete girecek. Üç ay kala yüzde 85 seviyesinde tamamlanan inşaatı iki hafta önce İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu üyelerine tanıtan Başkan Kocaoğlu, davetine olumlu yanıt verip gelen CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Oğuz Oyan, Mustafa Balbay, Aytun Çıray, Mehmet Ali Susam, Ak Parti Milletvekilleri Ali Aşlık, Rifat Sait, Hamza Dağ, AK Parti'den istifa eden bağımsız İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, CHP İzmir İl Başkanvekili Barış Erel, AK Parti'den istifa eden Gaziemir İlçe eski Başkanı Sabır Telingün katıldı.

Fuar İzmir'de önce fuar kulesine çıkıp inşaatları kuşbakışı izleyen Kocaoğlu, Vali Toprak, milletvekilleri ve diğer konuklar daha sonra Fuar içindeki holleri, Fuar sokağını ve açık sergi alanlarını gezdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, proje ve inşaatla ilgili brifing verdi. Gökçe, toplam 337 bin metrekare alana sahip fuarda inşaat alanının 240 bin metrekareyle Türkiye'nin en büyük fuarı olacağını söyledi. Fuar İzmir'in çevre yolundan girişi olduğunu ancak çıkış için öngörülen trombet kavşak için henüz Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün onay vermediğini söyledi. İki çıkış alternatifi için Karayolları ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Gökçe, olumsuz bir duruma karşın Akçay caddesine bağlantı için kamulaştırma çalışması yaptıklarını, yol düzenleme çalışmalarına başladıklarını belirtti. Gökçe, ESBAŞ İZBAN istasyonuna da monoray bağlantısı için protokol imzalayacaklarını söyledi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Fuar İzmir'i çok beğendiğini açıkladı. Toprak, 'İnsan hakikaten dışarıdan gelip geçince bir şeyler hissediyor ama içeriye girince devasa büyüklüğünü de görmüş oluyoruz. Ben Aziz Kocaoğlu'nu ve çalışma ekibini tebrik ediyorum. İlimizin, özellikle fuarcılık konusunda da önemli hedefleri var. Bu hedefe gidecek yolda da böylesi mükemmel, önemli alanların oluşması gerekiyor. Mevcut fuar alanını metrekare olarak katlayan bir yer burası. O yüzden prestijli bir yerde, ulaşım ağları üzerinde bulunuyor. İnşallah 25 Mart'ta yapılacak Doğal Taş ve Mermer Fuarı'nda açılışını yapacağız. İzmir bu fuar alanıyla önemli bir değere daha kavuşmuş oluyor. İzmir, hedeflerine ulaşma yolunda çok önemli bir fuar alanı oluşmuş oldu" dedi. Fuar İzmir'in çıkış yolu konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın İzmir ziyareti sonrasında Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün fuara bağlantı yolu yapılmasıyla ilgili çalışmalara başlandığını belirten Toprak, 'Umarım en kısa sürede bağlantı yolu yapılmış olur" dedi.

KOCAOĞLU: BAHTİYAR HİSSEDİYORUZ

Yeni Fuar Alanı ile birlikte İzmir fuarcılığının 5 kat büyüyeceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 'İzmir birçok sektörde büyüyerek kalkınmak zorunda. Bunların başında da hizmet ve turizm sektörü ile kültür-sanat geliyor. Hizmet ve turizm sektöründe çeşitlilik yaratarak, kültür sanatta altyapıyı tamamlayarak esas büyümeyi böyle yaratırız. Burası İzmir'in fuar geleneğinde ulaştığı en büyük nokta. Yan tarafta, ilerleyen süreçte otel ve kongre merkezi yapılacak. Kentin daha birçok altyapı yatırımına ihtiyacı var. Bir mani olmazsa 25 Mart'tan itibaren Mermer Fuarı'yla İzmir fuar kapasitesini 5 kat büyütecek güce ulaşmış oldu. İZFAŞ'la birlikte bunu başarırız, İzmir fuarcılığını büyütürüz. Ülkemize, kentimize ve tüm insanlığa hayırlı olsun. İzmir'in ve Türkiye'nin ekonomisinin gelişmesinde önemli bir nokta olduk. Böyle bir projeye de 10 yıllık uğraş sonunda bitme noktasına geldi. Kendimizi bahtiyar hissediyoruz. Baktıkça böyle bir hazzı yaşıyoruz" dedi.

CHP ve AK Partili milletvekileri ise yatırımın İzmir için hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Fuar İzmir'de Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement