Jandarmadan Gazilere Yemek - Son Dakika
Yerel

Jandarmadan Gazilere Yemek

Jandarmadan Gazilere Yemek

Ordu’da "19 Eylül Gaziler Günü" çerçevesinde gaziler ve aileleri İl Jandarma Komutanlığı tarafından verilen yemekte bir araya geldi.

19.09.2014 14:12

Ordu'da "19 Eylül Gaziler Günü" çerçevesinde gaziler ve aileleri İl Jandarma Komutanlığı tarafından verilen yemekte bir araya geldi.

Gaziler Günü çerçevesinde Ordu Padya Otel'de verilen yemeğe Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Millet Vekili İhsan Şener, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, gaziler ve gazi yakınları katıldı. Gaziler ve aileleri ile şehit yakınlarının katıldığı yemekte protokol, konuklar ile ayrı ayrı ilgilendi.

BALKANLIOĞLU: "GAZİLİK VE ŞEHİTLİK TÜRK MİLLETİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAVRAMDIR"

Gaziler adına verilen yemekte konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanının verildiği günün, Gaziler Günü olarak kutlandığını söyledi. Mustafa Kemal Atatürk'ün gazi unvanın kullanmaktan çok hoşlandığını belirten Balkanlıoğlu, "Gazi unvanı Atatürk ile özleşmiş bir unvandır. Türk milleti için şehitlik ve gazilik mertebeleri önemli bir anlam taşımaktadır. Bizim toplumumuzda gençler askere davullar zurnalarla tam bir düğün havasıyla uğurlanır. Hatta ve hatta birçok yörede bu duruma asker düğünü olarak da adlandırılır. Savaşa gidenlerde ya şehit ya gazi düşüncesi ile gitmektedir, zaten dinimizce de bu durum böyledir" dedi.

Vatan topraklarının kolay elde edilmediğini vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Bu vatan kolay kazanılmadı. Sarıkamış'ta 100 bin, Çanakkale'de 250 bin, Kurtuluş Savaşı'nda yine binlerce şehidimiz var. Afyonkarahisar şehitliğine baktığımda Türkiye'nin dört bir yanında Ordu'dan şehitler vardı. Bu ülke konumu bakımından emperyalist güçlerin her zaman almaya çalıştığı fitne fesatla yıkmaya çalıştığı bir ülke olmuştur. Bu nedenle de bu ülkede şehit ve gazi hiç eksik olmamıştır. Gazilik güzel ve onurlu bir mertebedir. Bu durumu da sizlere sahip çıkarak göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jandarmadan Gazilere Yemek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement