Japon Turistler, Peygamberler Diyarı Şanlıurfa'ya da Gelecek - Son Dakika
Yerel

Japon Turistler, Peygamberler Diyarı Şanlıurfa'ya da Gelecek

Japon Turistler, Peygamberler Diyarı Şanlıurfa\'ya da Gelecek

Peygamberler diyarı Şanlıurfa, Türkiye’de sadece birkaç bölgeyi tercih eden Japon turistlerin uğrak yerine dönüştürülüyor.

24.06.2014 17:44

Peygamberler diyarı Şanlıurfa, Türkiye'de sadece birkaç bölgeyi tercih eden Japon turistlerin uğrak yerine dönüştürülüyor.

Karabük'ün Safranbolu ilçesi, Kırşehir'in Karaman ilçesi gibi ülkenin sayılı yerlerini gezen Japon turistlere peygamberler diyarı ve medeniyetin doğduğu yer olarak bilinen Şanlıurfa tanıtılacak. Japon turistleri kente çekmek için Şanlıurfa Valiliği ile İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü girişimleriyle Japonya'nın en büyük tur operatörü JTB ile irtibat sağlandı. Şanlıurfa'da ağırlanan firma yöneticileri ve tur operatörleri, tüm Güneydoğu'yu kapsayan tanıtım gezisinde Unesco somut olmayan kültürel miras listesinde yer alan sıra gecesi ve Unesco Dünya Mirası geçici listesinde yer alan Göbeklitepe ve Harran'a, hayran kaldı. Gezi sonunda gönderdikleri anket ve görüşlerde Şanlıurfa'nın kültürel altyapısına övgüler yağdıran Japonlar, bölgeye turistik gezilere 2015 yılında başlayacaklarının müjdesini verdi.

İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2014 yılının sonunda Japon Kültür Müşavirliği ve JTB grubu tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi için tanıtım filmleri ve medya bilgilendirmeleri yapılacağı belirtildi. Tanıtımlarda Göbeklitepe, Harran ve Sıragecelerinin ön plana çıkartılacağı belirtilen açıklamada, "Ocak 2015'te başlayacak tur satışları ile birlikte JTB grubun ilk Japon müşterilerini 2015 Nisan ayında Urfa sokaklarında görmeye başlayacağız JTB grup gerek büyüklük gerekse de performans açısından Uzakdoğu ve Asya'nın bir çok tur operatörü için örnek teşkil ettiğinden, JTB grubun tur satışlarının başlaması ile Güney Kore, Çin, Filipinler, Singapur ve Endonezya dan da ilimize turist hareketleri başlayacaktır" ifadeleri yer aldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Japon Turistler, Peygamberler Diyarı Şanlıurfa'ya da Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement