Kadınların Sınırda 'Şiddet ve Savaşa Hayır' Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Kadınların Sınırda 'Şiddet ve Savaşa Hayır' Yürüyüşü

Kadınların Sınırda \'Şiddet ve Savaşa Hayır\' Yürüyüşü

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, yüzlerce kadın, IŞİD ile YPG arasında çatışmaların sürdüğü Kobani sınırında şiddet ve savaşı protesto için yürüyüş düzenledi.

25.11.2014 16:58

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, yüzlerce kadın, IŞİD ile YPG arasında çatışmaların sürdüğü Kobani sınırında şiddet ve savaşı protesto için yürüyüş düzenledi. İlçedeki bir grup erkek de yürüyüşe katılarak destek verdi.

IŞİD'in saldırılarını protesto etmek ve Suriyeli kadınlara destek vermek amacıyla 'Demokratik Örgütlü Kadın Hareketi' üyesi yüzlerce kadın, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle Suruç'un Kobani sınırında toplandı. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen ve sınır hattındaki Tavşan Mahallesi'nde toplanan kadınlar, arbane olarak bilinen büyük tef çalarak, zılgıt çekerek ve sloganlar atarak 2 kilometre uzaklıktaki Çaykara Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Abdullah Öcalan posterleri ile YPG bayrağının açıldığı yürüyüşe, IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan kadınlar ile Şırnak'ın Uludere ilçesinden gelen kadınlar da destek verdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile HDP ve DBP üyesi kadınların da katıldığı yürüyüşle sınıra ulaşan kadınlara hitap eden DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, IŞİD saldırılarının son bulmasını isterken, Suriye'de süren savaşın en büyük mağduriyetini kadınların yaşadığını belirterek, Artık kadına şiddetin ve savaşın son bulmasını istiyoruz. Kimse farkında değil ama savaşta acıyı, gözyaşını döken kadınlar, en büyük bedeli ödemek zorunda kalıyor dedi.

KOBANİ'DE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan kadınların sınırında yürüyüş yaptığı Kobani'de IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar ise aralıklarla devam ediyor. 72'nci gününde Kobani'deki çatışmaların ilçenin doğusunda yoğunlaştığı, ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının ise keşif uçuşu yaptığı görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınların Sınırda 'Şiddet ve Savaşa Hayır' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement