Kandil'den Dönen HDP Heyeti: Artık Açıklama Yapılmayacak - Son Dakika
Güncel

Kandil'den Dönen HDP Heyeti: Artık Açıklama Yapılmayacak

Kandil\'den Dönen HDP Heyeti: Artık Açıklama Yapılmayacak

Kandil Dağı'nda KCK yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerden sonra Türkiye'ye dönen İmralı Heyeti, 'sadece gerek duyarsa' açıklama yapacak.

25.12.2014 13:43  Güncelleme: 14:22

Çözüm süreci görüşmeleri kapsamında Abdullah Öcalan ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşen HDP'nin İmralı Heyeti, Kandil Dağı'nda KCK yetkilileri ile yaptıkları 11 saatlik görüşmelerden sonra Türkiye'ye döndü. Heyetin bundan sonra İmralı ve Kandil'i sık ziyaret edeceği ve sadece gerekli durumlarda açıklama yapılacağı belirtilirken, Kandil görüşmesinin süreç açısından olumlu geçtiği ifade edildi.

GÖRÜŞMELER 11 SAAT SÜRDÜ

HDP'nin İmralı heyetinde yer alan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, dün gittikleri Kandil Dağı'ndaki görüşmeden dönerek bu sabah saatlerinde Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. Heyetin Kandil'de KCK yöneticileri ile yaptığı dünkü görüşmenin daha önceki görüşmelerden uzun; yaklaşık 11 saat sürdüğü belirtildi. Görüşmede, HDP heyetinin Kandil'deki örgüt yöneticilerine 17 Aralık'ta Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmedeki mesajlar ile hükümetin hazırladığı 'Çözüm süreci' taslağı konusundaki tavrı, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yaptıkları görüşmenin detaylarını aktardıkları belirtildi. Kandil'deki görüşmenin sürecin geleceği açısından olumlu geçtiği kaydedildi.

"GİDİŞLER AÇIKLANMAYACAK, AÇIKLAMA YAPILMAYACAK"

İmralı'da yürütülen görüşmelerin daha sıklaşması nedeniyle artık HDP heyetinin İmralı ve Kandil'e yapacağı ziyaretlerden sonra sadece gerek duyulması halinde açıklama yapacağı ve çözüm süreci ile ilgili çıkarılan yasadaki, 'Kamuoyunun bilgilendirilmesi' maddesine dayanarak hükümet ile birlikte açıklama yapabilecekleri belirtildi.

Kandil'de 11 saat süren uzun bir görüşme yapan HDP heyetinin, hükümet yetkilileri ile bir araya geldikten sonra İmralı Adası'na gitmeleri bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kandil'den Dönen HDP Heyeti: Artık Açıklama Yapılmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (72)

  • ATATÜRK: Molotof atar barış ister. -Pusu kurar barış ister. -Taş atar barış ister. -Provokasyon yapar barış ister. -Dağa çıkar barış ister. -20 çocuk yapar ekmek ister. -Hırsızlık yapar özgürlük ister. -Töre diyerek katliam yapar anlayış ister. -Elektriği kaçak kullanır devlet bize baksın ister. -Yapılan tesisleri bombalar iş ister. -Feodal yaşar demokrasi ister. -Öğretmen öldürür eğitim ister. 44 50 Yanıtla
  • seher: APOMA KURBAN OLUN SİZ KURBANN 17 48 Yanıtla
  • merdo: Turkler sereflidir onurludur hurdur yasasin turkhalki 22 42 Yanıtla
  • seher: It surusu,hdp surusunden daha iyidir.cehennem odunlariii 33 20 Yanıtla
  • seher: Herbıjiii HDP 12 39 Yanıtla
  • direkt-mevzu: bencede artık kapayın cenenizi yeter insanları kışkırttıgnız aponun köpekleri 36 14 Yanıtla
  • merdo: Ulkuculer adamdirrr 41 9 Yanıtla
  • ikili delilik: sirri bey agzi acik pervin hanimin etrafinda dolaniyor bu aralar 37 5 Yanıtla
  • DEVLET FABRİKA YAPAR YIKARSINIZ: adamlar kürdistan bizin diğer yerşler ortak diyo. bak ülkemin haline. YUNANLILAR BİLE İSTİKLAL MARŞIMIZI YUHALAMADI I: DEVLET FABRİKA YAPAR YIKARSINIZ YOL YAPAR BOZARSINIZ OKUL YAPAR YAKARSINIZ BARAJ YAPAR YIKARSINIZ VERGİ ELETRİK SU PARASI ÖDEMESSİNİZ ONDAN SONRA KEDİ GİBİMİYAVLARSINIZ SİZE HER İMKAN VERİLİYOR AMA SİZ ALIŞMIŞSINIZ BELEŞ GEÇİNMEYE BAŞKASININ HAKKINI YEMEYE ALIŞMIŞSINIZ. . İŞ MAKİNASI YAK. İŞSİZLİK VAR DE. :Molotof atar barış ister. -Pusu kurar barış ister. -Taş atar barış ister. -Provokasyon yapar barış ister. -Dağa çıkar barış ister. -20 çocuk yapar ekmek ister. -Hırsızlık yapar özgürlük ister. -Töre diyerek katliam yapar anlayış ister. -Elektriği kaçak kullanır devlet bize baksın ister. -Yapılan tesisleri bombalar iş ister. -Feodal yaşar demokrasi ister. -Öğretmen öldürür eğitim ister. YUNANİSTAN MAÇINDA BİLE YUNANLILAR İSTİKLAL MARŞIMIZI YUHALAMADI ISLIKLAMADI. YAZIKLAR OLSUN. . . işte böyle 23 19 Yanıtla
  • merdo: Kurt kardeslerimmm pkknin masasi olmakdan vaz gecin dogru yol mhpdir.hahahaha 24 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement