Kar Balıkesir'i Yine Vurdu - Son Dakika
Güncel

Kar Balıkesir'i Yine Vurdu

Kar Balıkesir\'i Yine Vurdu

Balıkesir'de, etkili olan kar yağışı, kırsaldaki 130 mahallenin yolunun kapanmasına neden oldu.

06.01.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de, etkili olan kar yağışı, kırsaldaki 130 mahallenin yolunun kapanmasına neden oldu. Bu köylerden 16'sına elektrik de verilmezken, il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Balıkesir'de dün saat 20.30 sıralarında başlayan ve aralıklarla süren kar yağışı, bugün saat 11.30 itibariyle kırsaldaki 130 mahallenin yolunun kapattı. Sındırgı'da 1, Bigadiç'te 3, Savaştepe'de 4, Dursunbey'de 1, Kepsut'ta 6, Susurluk'ta 1 kırsal mahalleye elektrik verilememesine neden oldu.

ANA ARTERLER AÇIK

Balıkesir Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Balıkesir- İzmir, Balıkesir-Bursa, Balıkesir- Çanakkale, Balıkesir- Dursunbey karayollarının açık olduğu belirtildi. Balıkesir-Savaştepe karayolunun 30'uncu kilometresinde bir aracın kayması nedeniyle yolun trafiğe bir süreliğine kapandığı, bölgeye gidecek araçların, kar lastiği ve zincirsiz seyretmelerine izin verilmediği bildirildi.

Balıkesir Afet Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Meteoroloji'den gelen uyarı üzerine, 30-31 Aralık'ta Balıkesir- İzmir karayolunda yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için cumartesi günü AFAD, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve yol açma çalışması yapan taşeron firma yetkilileri ile toplantı yapıldığı ve firma yetkililerinin uyarıldığı öğrenildi.

Ana arterlerde sıkıntı olmamasına rağmen iş makinelerinin teyakkuzda bekletildiği vurgulandı. Balıkesir'in ilçeleri Altıeylül'de 43, Karesi'de 35, Susurluk'ta 12, Bigadiç'te 3, Dursunbey'de 7, Kepsut'ta 30 kırsal mahallenin yolunu açmak için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü de bildirildi.

OKULLAR 1 GÜN TATİL

Balıkesir Valiliği, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Valilik ayrıca, kar birikintileri ve buzlanmanın özellikle cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuzluğa da dikkati çekti. Tedbir amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ve hamilelerin de bugün idari izinli sayılacakları bildirildi.

KAR GÜZELLİKLERİ DE BERABERİNDE GETİRDİ

Şehirlerarası yollarda sıkıntı çekilmeyince kar yağışının ortaya çıkardığı güzel manzaralar da dikkatlerden kaçmadı. Ağaçların üzerinde biriken karlar, ağaçlar ve korularda ayrı bir güzellik oluşturdu. Kartpostallık manzaralar ortaya çıktı. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar Balıkesir'i Yine Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement