Kartepe'de Görkemli Açılış - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de Görkemli Açılış

Kartepe\'de Görkemli Açılış

"Başbakanımızın 2023 hedeflerine ulaşmak için bizlerde çocuklarımızın gelişimine katkı verecek hizmetleri gerçekleştirerek bu hedefe koşmaktayız"

23.06.2012 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi tarafından Acısu Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde yapılan Fatih Sultan Mehmet Parkı birlik ve beraberliğin sergilendiği görkemli bir tören eşliğinde açıldı. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Başbakanımızın 2023 hedeflerine ulaşmak için bizlerde çocuklarımızın gelişimine katkı verecek hizmetleri gerçekleştirerek bu hedefe koşmaktayız" dedi.

Kartepe Belediyesi, "Çocuklarımız geleceğimizdir" sloganı ile Kartepelilerin hizmetine sunmaya devam ettiği parkların bir yenisi de Acısu Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde açıldı. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ev sahipliği yaptığı açılışta Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Kartepe, Gölcük, Kandıra, Gebze, Çayırova ve Darıca Ak Parti İlçe Başkanları ile il ve kadın kolları yöneticileri, İl genel ve belediye meclis üyeleri, eski Acısu Belediye Başkanları Abdullah Sungur ve Yusuf Akyıldız, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker ve dernek üyesi muhtarlar, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Muhtarı Turan Şen, Yavuz Sultan Selim Mahallesi Muhtarı Yakup Soyyiğit, mahalle sakinleri ve Kartepeliler yoğun ilgi gösterdi.

Kartepe Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde 5740 metre karelik alanda yola ve otobana cepheli Fatih Sultan Mehmet Gençlik Parkı renkli görüntüler eşliğinde açıldı. Çocukların açılışa ortak edildiği törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından start aldı. Kartepe Belediyesinin Çocuk Mehteran Takımı ile Halk Oyunları Ekibi Bolu Yöresi oyunları gösterileri beğeni ile izlendi. Değişen ve gelişen Kartepe'de yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, milli şuur ile bu hizmetleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu kapsamda Kartepeli çocukların bedensel ve ruhsal yönden sağlıklı yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla çocuk mehteran takımı, halk oyunları ekibi, çocuk korosu ve spor okulları açarak çocuklara yönelik hedeflerini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Karabalık, "Başbakanımızın 2023 hedeflerine ulaşmak için bizlerde çocuklarımızın gelişimine katkı verecek hizmetleri gerçekleştirerek bu hedefe koşmaktayız" dedi. Hükümetin desteği ile Kartepe'deki değişim ve gelişimi sağladıklarını hatırlatan Başkan Karabalık, bu hizmetlerin sağlanmasında kendilerine sigorta görevi gören teşkilat kademelerine teşekkür ederken kendilerini motive eden herkesi törendekilere alkışlattı.

Bir park açılışı dışında birlik ve beraberliğin sergilenmesi adına bu tür organizasyonların önemine değinen AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, son günlerde yaşanan şehit haberleri karşısında buna daha çok ihtiyaç duyulduğuna da dikkat çekti. Türkiye'de ne zaman güzel işler yapılsa terör olaylarının arttığını hatırlatan Civelek, "Bu olaylar karşısında Türk Milleti birlik ve beraberliği daha fazla ön plana çıkmaktadır. Bugünde bizler park açılışından ziyade bu birlik ve beraberliğimizi bir nebze daha fazla önem verip bira daha kucaklaşmalıyız. Bizi bölmek isteyenlere daha fazla birlik ve beraberlik örneği göstermeliyiz" dedi. Eski Acısu Belediye Başkanı Abdullah Sungur'a da teşekkür eden Civelek, Şükrü Karabalık'a övgülerde de bulundu. Civelek, "Sevdiğimiz ve başarılı çalışmaları ile yakından takip ettiğimiz ağabeyimiz Şükrü Karabalık'ın katılmadığı bir cemiyet, cenaze veya açılış olmamıştır. Her zaman Kartepe halkının içinde olan aslanlar gibi bir başkanınız var. O nedenle Kartepe halkı adına, il başkanı olarak kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Kartepe'nin mevcut turizm potansiyeline dikkat çeken Kocaeli Vali Yardımcısı ve Kaymakm Vekili Şükrü Çakır da, "Kocaeli sanayi bölgesi bir il. Kartepe'de dağı ile gölü ile önemli bir turizm potansiyeline sahip bir ilçemiz. Geçtiğimiz aylarda turizm planları da onaylanan Kartepe'nin turizm alanında ki gelişimi için önü açılmıştır" dedi. Sanayi ile turizmin çok iyi bağdaşabileceğini ifade eden Çakır, "Hangi turizm ile sanayi bağdaşır derseniz bu elit turizm ile gerçekleşir. Kocaeli ileri sanayi ve elit turizm ili olmalıdır" dedi.

Konuşmalar ardından çocuklarla birlikte parkın açılışını gerçekleştiren protokol futbol sahasında oynanan karşılaşmanın başlama vuruşunu yaptı. 2140 metre karelik yeşil alana sahip, çeşitli etkinliklere imkan sağlayacak 100 kişilik amfi tiyatro alanı, 50 metre karelik alanda süs havuzu, çocuklar için tırmanma halatı çocuk oyun grupları, fitness aletleri, futbol ve basketbol sahası, yürüyüş yolları ile renklenen parkta ailelerin dinleneceği kamelyalar ile fonksiyonel bir parkı daha ilçeye kazandıran Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, protokolle birlikte parkı gezerken vatandaşlarla da sohbet ettiler. Çocuklara çeşitli hediyelerin verildiği açılış ardından konuklara ikramda bulunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'de Görkemli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement