Kaskon'dan Tanıtım ve Kaynaşma Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kaskon'dan Tanıtım ve Kaynaşma Toplantısı

İstanbul'daki Kastamonulular Tarafından Dernek ve Federasyonları Tek Çatı Altına Toplandı.

07.03.2011 21:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'daki Kastamonulular tarafından dernek ve federasyonları tek çatı altına toplayarak kurulan Kastamonu Konfederasyonu'nun (KASKON) proje tanıtımı ve kaynaşma toplantısı, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) salonunda yapıldı.

KASKON Genel Başkanı Hüseyin Selami Çelebioğlu'nın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak, Özel Uğurlu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Atıf Uğurlu, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Hüseyin Özbek, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyesi İbrahim Çetinkaya, AK Parti milletvekilleri Hasan Altan, Hakkı Köylü, Musa Sıvacıoğlu ve Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin katıldı.

Çelebioğlu, İstanbul'da Kastamonuluların kurduğu 400'e yakın dernek bulunduğunu belirterek, "Bu derneklerimizin içinde kişisel hırsların olduğunu gördük. Bu kişisel hırslar herkese zarar veriyor. Biz bu dağınıklığı ortadan kaldırmak, bireysellik değil, birlik ve beraberliği sağlamak için yola çıktık. Güçlü bir konfederasyon olacağız. Siyaset de güçlü olacağız, ekonomide de güçlü olacağız" dedi.

KASKON olarak, Kastamonu'nun örgütlü bir beraberlik içerisinde, Türkiye'nin iddialı bir sivil dayanışma çatısı olma yolunda çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Çelebioğlu, "Çoğulcu demokratik bir çizgide, tüm doğal, kültürel, sosyal ve ekonomik kazanımlarımıza sahip çıkarken, uzun vadeli, proje ve planlamalarımızı, sürdürülebilir bir kalkınma için taban bilinçlendirilmesi yaparak, toplumsal duyarlılığı en üst seviyede tutmak bizim KASKON'un misyonu olacak. İstanbul'da Kastamonu el sanatları ve kültür merkezi kurmak, Kastamonu eko turizmi için proje üretimi ve çiftlik kurulumu yapmak, Dubaili turizmcileri Kastamonu'ya tanıtım gezisine getirmek ve yurt dışı turizm fuarlarında Kastamonu tanıtım standını oluşturmak, bazı hedeflerimiz arasındadır" diye konuştu.

Kastamonu Valisi Bektaş da, Kastamonu'nun kendisinin 14. görev yeri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kastamonu devasa potansiyeli olan bir yer. Bu da işe yaramış gibi durmuyor. 1959'da havaalanına uçak indirildiğini söylediler, biz Sinop'tan bile geri kalmışız. Kastamonu tarih, eski beylik merkezi, tarihi eski yapılar, mimariler ve diğerleri çok bol olmasına rağmen Safranbolu'ya yenilmişiz. Sahilimizde Cide, Evrenye, İnebolu ve diğerlerinde İstanbul'un sayılı denizcileri armatörleri Kastamonulu olmasına rağmen biz limanı da Zonguldak'a kaptırmışız. Bizim limanımız için başta bir proje başlamış, proje bitti dediler. Projenin 3'te biri yapılmadı. Liman orada yatıyor. Şöyle bir bakıyorsunuz Kastamonu'nun neyi yok diye, her şeyi var. Her şey Kastamonu'da oluyor da şehir bir bütün olarak neden organize olup ayağa kalkamıyor? Neden bu başarılamıyor? Ben şunu söylüyorum kimseden yardım istemiyoruz. Ben iş adamlarımdan ne okul, ne sağlık ocağı, ne köy konağı ne cami ne de fakir fukaraya yardım, ne de kitap bağışı istiyorum. Ben onlardan bir tek şey istiyorum. Burası onların memleketidir. Eğer memleketlerine iltimas geçeceklerse gelsinler bu memlekette para kazansınlar. Bize yapacağınız en büyük hayır Kastamonu'ya yatırım yapmanızdır. Hem turizmi kenara bırakmayacağız, hem de sanayiyi. Tarım ve hayvancılığı da bırakmayacağız. Bunlar hep at başı gidecek. Biz kamunun yapacağı her işin içindeyiz. Bizim yapamayacağımız özel sektörün yapması gerekenler var. Onların bu işi başarmamızda ihtiyacımız var."

- KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaskon'dan Tanıtım ve Kaynaşma Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement